Zakupiłem ten gówno-dekoder jakiś czas temu.
Producent to Janusz biznesu, bo można zauważyć, że strona, którą promuje - rankingdekoderow[.]pl - jest założona właśnie przez niego
Minimum jest na tym samym serwerze co oficjalna dekotv.pl. No i oczywiście na pierwszym miejscu w tym "obiektywnym" rankingu jest dekoder z tego wątku xD. W dodatku czytanie tych wypocin rankingowych uwłacza inteligencji człowieka.
Co zauważyłem w czasie użytkowania:
-po aktualizacji oryginalnego firmware(wersja ze stycznia 2022) do najnowszego oprogramowania(maj 2022)
zniknęła część dostępnych opcji! Nie ma np. możliwość regulacji wyświetlacza ledowego,
-
bardzo mały zakres regulacji głośności - tylko 25 punktów. W dodatku dźwięk jest trochę przymulony - za dużo niskich tonów,
-dekoder traci obraz i dźwięk na około 3 sek. w momencie gdy lodówka włącza/wyłącza się

Co sugeruje bardzo lipne komponenty bez ekranowania. Dekoder traci obraz nawet gdy jest w głównym menu. Przy poprzednim dekoderze WIWA DVB-T nie było takiego problemu,
-nie wyszukuje w ogóle kanałów z MUX1(StopklatkaTV, ESKA TV, TTV, Polo TV, Antena HD, TV Trwam, TVP ABC, Fokus TV) pomimo, że znajduje inne tj. MUX2, MUX3 i MUX5. Być może to kwestia anteny,
-przyciski na pilocie mogą się zaciąć ze względu na ich słabą jakość,
-dość mocno się grzeje, mam nadzieję że w lecie nie pójdzie z dymem,
Nie rozumiem też wychwalania za częste aktualizacje, przecież te aktualizacje nie są częste, w dodatku zmiany pomiędzy wersjami typu usunięcie dostępnych opcji wcześniej to tylko pogratulować xD
Szkoda, że producent nie udostępni kodu źródłowego oprogramowania. No ale nie udostępni bo poprawił po Chińczyku tłumaczenie na j. polski
Nie wiem na co liczycie z aktualizacjami. Janusz biznesu wyda jeszcze jedną aktualizację tak aby była przed 27 czerwca i tyle go widziano
wsz pisze: ↑3 czerwca 2022, o 10:52
Na Allegro pojedyncze sztuki.
Nie wiem jak Ty patrzysz, ale jest grubo ponad 5000 sztuk dostępnych na Allegro od DisplayIT.