DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 1426
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Miejscowość: okolice Radomska
Odbiornik: LG UK6300
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: blockbuster »

A nie były wymieniane tak gdzieś w połowie zeszłego roku (w lipcu czy sierpniu)? Chyba, że mi się obiekty pomyliły ;)

pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Nie wiem, nie pamiętam.

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 1426
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Miejscowość: okolice Radomska
Odbiornik: LG UK6300
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: blockbuster »

Ja też na 100% nie jestem pewny ale chyba jednak była modernizacja. Może ktoś lepiej pamięta i potwierdzi lub zaprzeczy.
Przy okazji porównałem stare wykazy pozwoleń (z maja 2020r) z aktualnym i wtedy główny system antenowy zawieszony był na 345m (Kathrein 772550/(16x4) a obecny jest na 350m (Kathrein 772549/(16x4) więc przynajmniej na papierze zaszła zmiana.

Kamilx
Posty: 1009
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Miejscowość: Topiło
Odbiornik: Skymaster STB M265
Technisat Viola 2
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z wzmacniaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Kamilx »

W ofercie ramowej (https://emi.emitel.pl/OR/or_dane.xlsx) też jest wpisany system antenowy na 350m (Kathrein 772549/(16x4)). Prawdopodobnie wymieniono je przy okazji montażu nowego systemu antenowego DAB+ w sierpniu 2020 r.

pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Na mux tvn dvb-t2, zegar się nie przestawił.

Awex23
Posty: 77
Rejestracja: 22 października 2011, o 08:44
Miejscowość: Pyskowice
Odbiornik: LG OLED
Instalacja antenowa: Televes V Zenit (max 58k)
Televes VHF
Televes FM
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy/Łysa Góra (CZ)

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Awex23 »

MUX1 i MUX2 z Kosztowy jest u was ok?
Na 1 Siła 100 jakość 20-30 (zawsze było 100)
Na 2 Siła 99 jakość 0 (zawsze 100)
Pozostałe PL jaki CZ w normie.

Dobrycel
Posty: 607
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Dobrycel »

Jest jakaś awaria u mnie też duże spadki.

Jakaś komedia. 21 wiek, żadnej informacji nigdzie o awarii. Ani strona, ani infolinia (można dać zapowiedz na automacie, ale po co)
Czeski film. Wszystko zbyt trudne dla emitela.

pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Napiszcie mi, nr kanałów wraz z częstotliwościami, dla dvb-t2?

Awatar użytkownika
K63
Posty: 3518
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Miejscowość: KGR
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 (pol. H) + DIPOL 19/21-60 (pol. V), wzm.Telmor WWK-840
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: K63 »


pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Tam nie ma częstotliwości :(

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2869
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370 WebOS 4.5, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (63km)

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Puma »

Poszukaj swój nadajnik, masz tam obecne i przyszłe kanały.
https://www.ukwtv.de/cms/radio-dx/72-se ... .html#Oben
i częstotliwości tych kanałów.
http://www.aval.com.pl/index.php?czesto ... alow-dvb-t

pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Czy takie będą nr kanałów od 23 maja(dvb-t2)?

mux 1: k. 43
mux 2: k. 23
mux 3: k. 41
mux 4: k. 21
mux 5: k. 40
mux 6: k. 24
mux 8: k. 6
mux tvs: k.42

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 1426
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Miejscowość: okolice Radomska
Odbiornik: LG UK6300
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: blockbuster »

Tak takie kanały są przypisane do Kosztów. Nadal będzie też drugi MUX-3 (doświetlenie zachodniej Małopolski) tym razem na k22. MUX-8 będzie nadal w DVB-T. Pozwolenie na testy dla TVS na k42 wygasa 22 maja i chyba nie będzie przedłużone, więc raczej tego MUX-a nie będzie po 23 maja tak jak i nie ma się co szykować na odbiór MUX-5 i MUX-6 bo start tych multipleksów też szybko nie nastąpi.

pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Aha, dobra, oby był tvs.

Dobrycel
Posty: 607
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Dobrycel »

Na tvs yno szlagiery i zicpolki. Albo Bonanza po śląsku. Wpiszcie w YT Bonanza po śląsku :)
Jakieś nowe kanały sie mają pojawić w muxie lokalnym. Nie wiem czy lokalny to 42 czy inkszy.
Ja bym chciał nowe stacje na nowych MUX. Jakies naukowe i przyrodnicze.

pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Po dzisiejszej konserwacji, trzeba kanały ustawiać, bo namieszali w układzie kanałów, w moim tv :(

Awatar użytkownika
TLW/SZA
Posty: 929
Rejestracja: 9 czerwca 2013, o 16:41
Miejscowość: Moskorzew/Szczekociny
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż/RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: TLW/SZA »

A odbiera u was MUX-4 z Wydarzeniami24?, bo ja mam brak sygnału i nawet ręczne wyszukiwanie na 498 MHz nic nie daje na paskach jest 0% sygnału, ten testowy MUX MWE też mi wycięło.

pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

U mnie brak, mux 4 i mux mme, mają czas do 17

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2654
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 + TechniSat Terrabox T3
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo (pasywna) + rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: hadam »

Wygląda na to że jeszcze wszystkiego nie włączyli.

pikaczu
Posty: 1606
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Oby tv sam to ułożył te kanały, jak były przed konserwacją

ODPOWIEDZ