WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

daarek5
Posty: 41
Rejestracja: 22 stycznia 2011, o 18:25

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: daarek5 »

mijossi pisze: 9 stycznia 2022, o 19:57 I tu jest właśnie mankament "dobrodziejstwa" tunerów (brak Hbb TV pomimo, że ma dostęp do neta). Ciężko będzie odsiać ogrom badziewia, żeby znaleźć ten który po prostu poprawnie odbierze te kanały, które wyszuka tuner. Wodotryski typu YouTube, Tetris czy odtwarzacz multimedialny mają tu drugorzędne znaczenie.
Zgadza się. Niech podstawowe funkcję (HbbTV to na razie dodatek który zmodyfikują jeszcze wiele razy) działają sprawnie, sprzęt i soft będzie wygodny w użyciu i stabilny.
Tylko tyle i aż tyle.

daarek5
Posty: 41
Rejestracja: 22 stycznia 2011, o 18:25

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: daarek5 »

A jeszcze pytanie, czy poprawiono nagrywanie na USB3 ? Bo wlaśnie zauwazylem ten, wspomniany juz gdzieś problem.

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

Czy działa Wam aplikacja Youtube.
// 26 01 22 YT działa

Awatar użytkownika
bogdanzieba
Posty: 1326
Rejestracja: 21 września 2010, o 23:52
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: Tri Digit z symetryzatorem, MaximumUHF200 ze wzmacniaczem Terra AB011
Nadajnik - obiekt nadawczy: SFN PKiN/RTCN, św. Krzyż/Sucha Góra

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: bogdanzieba »

Chyba znam powód dlaczego aplikacja YouTube nie działa na tunerach WIWA H.265

Obrazek

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

Yt działa sprawdziłem. :D

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

Czy działa Wam aplikacja Youtube. Znów wyskakuje błąd ładowania pliku.

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

Dziś zdobyłem oprogramowanie do Wiwa Lite New i wgrałem do swojej. Niestety po aktualizacji wyskakuję nieodpowiednie oprogramowanie i się restartuję. Wróciłem do starej.

gocom
Posty: 62
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: gocom »

Czy możesz udostępnić oprogramowanie?

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »


gocom
Posty: 62
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: gocom »

Wielkie dzięki.

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

Nie ma problemu.

gocom
Posty: 62
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: gocom »

Widzę dwie wersje:
1. LITE_HW2.1.RC20.4.2UU_V5.2.1.47
2. LITE-2_HW2.1.RC20.4.22UU_V5.2.1.47

HW2.1.RC20.4.2UU
Obrazek
Obrazek

HW2.1.RC20.4.22UU
Obrazek
Obrazek
@MaxEvans
Jeśli spróbujesz w ten sposób:
1. V5.1.0.52.bin - skonfiguruj wszystkie kanały
2. Zapisz (długie naciśnięcie 1)
3. Zresetuj do ustawień fabrycznych
4. Aktualizacja WIWA H.265 Lite_software_HW2.1.RC20.4.2U_V5.2.1.47_(12.05.2022)
5. Usuń baner za pomocą klawisza Exit
6. Przywróć kanały (długie naciśnięcie przycisku 2)
7. Wyłącz za pomocą pilota do trybu gotowości
8. Włącz pilota - powinien pojawić się obraz.
9. Usuń pojawiający się baner za pomocą przycisku Wyjdź

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

Tak zrobiłem wczoraj mam 2 problemy

Jak wyszukac kanały

Jak usunąć baner.

gocom
Posty: 62
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: gocom »

Ten baner czy inny?
Obrazek

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

Ten od wczoraj przejechałem kilka wersji i zawsze jsst.

Kanały ładuje z usb, ale gdy chce wyszukać nowe to się restartuje.

Na szybko działa Wifi Yt.

gocom
Posty: 62
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: gocom »

Po każdym odłączeniu lub ponownym uruchomieniu dekodera należy pilotem wyłączyć dekoder do trybu czuwania,
a następnie włączyć go pilotem - kanały zaczną się pokazywać.
Oprogramowanie jest chronione i nie będzie działać poprawnie na LITE HW:2.1.RC20.4.2. Nie możesz skanować kanałów - nastąpi ponowne uruchomienie. Dlatego kanały muszą zostać zmigrowane z wersji 5.1.0.52. Usuń baner klawiszem EXIT.

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

Tak myślałem. Jeśli mux 3 przejdzie na dvbt2 musiałbym wgrać stare orogramowanie przeskanować mux zapisać na usb kanały i od nowa wgrać nowsze.

gocom
Posty: 62
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: gocom »

TAK

MaxEvans
Posty: 659
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: MaxEvans »

A gdybym wgrał wersje wiwa max stara wersja

gocom
Posty: 62
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 LITE (bez wyświetlacza)

Post autor: gocom »

To jest zabronione. Procesory są różne.

ODPOWIEDZ