Nowy TV, brak kanałów

odbiorniki i zagadnienia związane z odbiorem
karolairlines
Posty: 1
Rejestracja: 21 października 2020, o 12:37
Miejscowość: Poznań

Nowy TV, brak kanałów

Post autor: karolairlines »

Witam, to mój pierwszy post tutaj. Mam problem, po zakupie nowego telewizora nie mogę odbierać wszystkich kanałów. Montaż wzmacniacza oraz filtra LTE nie pomaga, jednie co to znajduje inne kanały, ale nie wszystkie. Jednocześnie stary telewizor znajduje wszystkie. Antena to Telkom Telmor Digit Activa, Stary telewizor to Samsung Syncmaster P2370HD, a nowy Philips 32PFS6402/12. Montaż w Poznaniu, odbiór z anteny w Śremie.
Będę wdzięczny za każdą pomoc :)

dvbtowiec
Posty: 1237
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Nowy TV, brak kanałów

Post autor: dvbtowiec »

Zadaj proszę to pytanie w odpowiednim dziale, bo miejsce gdzie go umieściłeś to dział radiofonii cyfrowej DAB+ i podaj więcej szczegółów, jakich kanałów nie odbierasz na nowym telewizorze i gdzie masz umieszczoną tą antenę.

some83
Posty: 206
Rejestracja: 20 maja 2018, o 23:35
Miejscowość: Poznań
Odbiornik: wGniazdko220V ethernetWiFi
chciałbymTaki Dab+
SW/MW/LW DRM+
Instalacja antenowa: wannabe:220V w gniazdko na ethernet/WiFi
over IP na wszystko

Re: Nowy TV, brak kanałów

Post autor: some83 »

Może koledze na Telewizorze nie odbiera kanałów radiowych. :D
Są jakieś modele, co to radio odbierają.

Którego muxu, jakich kanałów koledze nie odbiera :?: ?
I czy kolega telewizory zamienia, czy dokłada :?: ?

Bo ja, jak wpakowałem Trójnik w instalacje naziemną, to za trójnikiem sygnał zniknął.

Łatwiej podzielić satkę z LNB quad, niż naziemną jak się okazuje.

A na trójnik aktywny nie mam ochoty..
Zamiast trójnika mam 3 anteny naziemne (no, póki co).

dvbtowiec
Posty: 1237
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Nowy TV, brak kanałów

Post autor: dvbtowiec »

some83 pisze: 22 października 2020, o 14:44 Może koledze na Telewizorze nie odbiera kanałów radiowych. :D
Są jakieś modele, co to radio odbierają.
To trochę jałowa dyskusja, ale napiszę, może zrozumiesz.
Nazwa i model telewizora zostały podane - zanim to napisałeś, sprawdziłeś w sieci czy ten konkretny podany przez kolegę telewizor ma tuner FM, lub DAB+?
I to tyle w temacie.

some83
Posty: 206
Rejestracja: 20 maja 2018, o 23:35
Miejscowość: Poznań
Odbiornik: wGniazdko220V ethernetWiFi
chciałbymTaki Dab+
SW/MW/LW DRM+
Instalacja antenowa: wannabe:220V w gniazdko na ethernet/WiFi
over IP na wszystko

Re: Nowy TV, brak kanałów

Post autor: some83 »

Kolega zdaje się nie rozumie emotikonki:
:D

no i wtedy dyskusja z żartem staje się jałowa

eter
Posty: 689
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Nowy TV, brak kanałów

Post autor: eter »

Skoro stary łapał wszystkie a nowy nie - to może w tym nowym, trzeba zmienić tryb wyszukiwania - możliwe, że nie wyszukuje poprawnie kanałów VHF, zmień kraj, może dajesz wyszukiwanie "kablowe" zamiast "naziemne"...spotkałem TV, który ustawiając na "polski" nie wyszukiwał poprawnie pasma VHF a zmieniając na inny wyszukiwał (MUX8).
Dochodzić może również słabsza głowica w tym nowym TV, jeśli sygnał był na granicy, lub może być również za mocny dla nowego i stąd nie wyszukuje wszystkich muxów.
Więc brakuje info, jakich programów ci brakuje, którego MUXA.

Zablokowany