Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Różne zagadnienia techniczne: EPG, telegazeta, dźwięk, SSU, dane, i inne
eter
Posty: 689
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: eter »

Jak w temacie, czy ten dekoderek odbierze poprawnie nasz nowy system DVB-T2?

dvbtowiec
Posty: 1237
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: dvbtowiec »

W opisie w części
Tuner Naziemnej Telewizji Cyfrowej: Standard: DVB/T2
Obraz: HEVC H.265
O ile obraz dotyczy dekodowania telewizji naziemnej także, to powinien odebrać.

eter
Posty: 689
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: eter »

A co z dźwiękiem?
Wszystko wskazuje na to, że HEVC dotyczy również tunera DVB-T2 - skoro sam box go posiada.
No, ale różnie może to być jak wiadomo...
Jest fajnym urządzeniem i takie właśnie przydałoby się, kupiłem niepotrzebnie Xiaomi box, jednak nie ma TV naziemnej, a TV mam bez DVB-T2.

modulator
Posty: 61
Rejestracja: 3 sierpnia 2020, o 10:41
Miejscowość: Kraków
Odbiornik: SF8008, WIWA H.265 MAXX
Digitradio 210, "tuner" (Siena)
RSP1
Instalacja antenowa: UHF 30-el, ukf 7el.
(było: VHF 2x11el, UHF 30el)
Dipol 28 (combo) Chorągwica
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Kosztowy/Skrzyczne, Pradziad

Re: Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: modulator »

MPEG Audio layers 1, 2, 3
MPEG-4 Audio AAC LC, AAC LC + SBR Level 2, AAC 5.1, AAC HE Level 2 i Level 4 • Dolby Digital MS12
MP2 i AAC ok. MS12... Według strony Dolby:
Decodes all audio formats required to match worldwide and specific local broadcast standards: Dolby Digital Plus™, Dolby Digital®, HE AAC, all AAC bitstreams, and Dolby AC-4
Ciekawe. Powinno być ok.

dvbtowiec
Posty: 1237
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: dvbtowiec »

Rzeczywiście jeśli z jego parametrami jest tak jak opisuje strona, to ciekawa opcja dla tych którzy nie posiadają nowoczesnego telewizora Smart, a jednocześnie nie mają HEVC do transmisji naziemnej.

Awatar użytkownika
ObywatelDVB-T
Posty: 2020
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 / Ferguson DAB+150
Instalacja antenowa: UHF 44/21-69 Tri Digital + UHF 19/21-69 + VHF Dipol 11/5-12 + wzm. Terra MA-062
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Kamieńsk, Św.Krzyż

Re: Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: ObywatelDVB-T »

Też się nad czymś takim zastanawiam do starego Samsunga, aby był DVB-T2, HEVC i żeby działały aplikacje streamingowe typu Netflix, HBO GO, YouTube itd. A ten wygląda atrakcyjnie cenowo no w gratisie pakiet Canal+, pewnie jest też przeglądarka.
Zastanawiam się tylko, czy nakładka od Canal+ na androida nie komplikuje życia?

Dobrycel
Posty: 318
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: Dobrycel »

Jesli kupie takie cos w lombardzie, to netflixa bede mogł ogladac (po wykupieniu).
Jak wyglada kwestia jakbym chciał Canal + wykupic?

dvbtowiec
Posty: 1237
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: dvbtowiec »

W artykule masz wszystko napisane. A jeśli to za mało, to jest strona w internecie dedykowana dla platformy przez internet.

eter
Posty: 689
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: Dekoder CANAL + odbierze prawidłowo nowy standard DVB-T2?

Post autor: eter »

Nakładka nie przeszkadza w niczym.
Jest to pełnoprawny BOX z androidem TV.
Aplikacje YouTube, Netflix i inne działają z opisów w sieci dobrze.
Trzeba się liczyć tylko ze skromniejszą ofertą google play, ponieważ android TV to nie zwykły android i po prostu są aplikacje, które nie zadziałają z pilotem - stąd nie są dostępne prosto ze sklepu, jednak można je zainstalować w inny sposób.
W końcu można podłączyć bezprzewodowo klawiaturę i mysz....ale TV to nie komputer, więc mija się to z celem.
Są dwie darmowe przeglądarki sieciowe, które całkiem dobrze współpracują z pilotem.
Jednak pozostałe (Chrome, Firefox) z pilotem są kulawe, potrzebna jest co najmniej myszka.
Inne są płatne(!)..
Zakup tego BOXa nie wiąże się w żaden sposób w użyciu z platformą Canal+ chociaż jest jej dedykowany.
Można wykupić pakiet lub nie i nie ma to żadnego wpływu na jego funkcjonalność.

Odpowiedz