DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Różne zagadnienia techniczne: EPG, telegazeta, dźwięk, SSU, dane, i inne
Awatar użytkownika
tomek1106
Posty: 61
Rejestracja: 4 czerwca 2011, o 19:15
Odbiornik: LG 32LE4500
LG 32LS570S
LG 42LF2510
Instalacja antenowa: Siatka + LNA-177 + wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Płock/Rachocin;Konin

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: tomek1106 »

Na LG 32L4500 Telewizorek ładnie sam wszystko ogarnął tylko jak włączałem rano to musiałem poczekać może ze 3 sek.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3104
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LE32B530
32LM6300
UE32K5100
39LN5400
NOT LV5T Deluxe
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: qwerty »

To jest o wątek o problemach. Na razie z wypowiedzi wynika, że wszystko jest ok.

p-b
Posty: 282
Rejestracja: 9 października 2010, o 22:26

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: p-b »

;)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, o 22:59 przez p-b, łącznie zmieniany 1 raz.

Szymon_Zy
Posty: 302
Rejestracja: 16 listopada 2010, o 12:30
Odbiornik: AF9015,IT9135,hd507,hd527,Samsung UE40D5500
Instalacja antenowa: Dipol-19
Nadajnik - obiekt nadawczy: Klepaczka/Błeszno

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: Szymon_Zy »

Signal HD527 - coś jest nie tak z Wręczycy, mam 2x Puls2! EPG z Puls, a plansza kontrolna jak na Puls2. Albo wina STB, albo przy okazji coś z nadawanym sygnałem.

OK. Wina STB - na usb wszystko jest ok. Czyli trzeba recznie wyszukac WSZSYTKIE kanały.
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2011, o 09:01 przez Szymon_Zy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3104
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LE32B530
32LM6300
UE32K5100
39LN5400
NOT LV5T Deluxe
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: qwerty »

Usunąłeś listę i przeskanowałeś ponownie? Jak nie to zrób to.

bartekm
Posty: 49
Rejestracja: 14 października 2009, o 17:26
Odbiornik: Samsung 37B650
Instalacja antenowa: 4 elem. antena zewnętrzna :)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN PKiN

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: bartekm »

Samsung B650 z softem 2005.1 na miejscu TVP1 pojawiła się TVP KULTURA. brak było TVP1 bo było 2 razy TVP KULTURA - po usunięciu listy i ponownym skanowaniu było już ok

belliash
Posty: 668
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: belliash »

Sleza / Wroclaw (MUX2) i Legnica (MUX3)...

Wlaczylem przed chwila i nic sie nie zmienilo. Byly w ogole jakies zmiany wykonywane? Wszystko jest po staremu tak jak bylo, wszystkie kanaly na swoich miejscach i wszystkie dzialaja (sortowanie reczne)... Puls2 nadal piszczy... Wiec nie skanowalem ponownie nawet...

Tak powinno byc? :P

ss80

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: ss80 »

Dziwne ale tunerek do komputera DVB-T USB NOT ONLY TV LV5T deluxe na aplikacji ALTDVB w ogóle żadnych zmian nie odczuł jakby nic się nie zmieniło, z kolei aplikacja standardowo dołączana do tunerka na CD - TotalMedia sypła się całkowicie, ponownie trzeba wyszukiwać kanały. :?
wychodzi na to że freeware jest lepsze :o

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: janek 77 »

WIVAHD100 zapaść nic nie wyswietla. Ponowny scan usunął problem

Tunery USB soft ALTDVB i SMARTDVB zero problemow z zmianą parametrów SID i LCN

Gravis
Posty: 190
Rejestracja: 19 listopada 2010, o 14:17

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: Gravis »

Leadtek Dongle H + DVBViewer - kanał TVP1 podmienił się z TVP Kultura dla przykładu, ale wszystko było ok. Przeskanowałem i od nowa ustawiłem listę ulubionych ;)

P.S Podkarpacie żąda zmian ...

Awatar użytkownika
neo69
Posty: 148
Rejestracja: 20 kwietnia 2011, o 14:12
Miejscowość: Opole
Odbiornik: Panasonic TX-50GX830E
Apr. 7, 2020
Ver. 3.717
Instalacja antenowa: Yagi-Uda: Dipol 44/21-69 Tri Digit + symetryzator, balkon, 22 m n.p.t., 25,6 km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Opole-Chrzelice, Ostrava-Hošťálkovice

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: neo69 »

U mnie zrobił się miks MUXów polskich i czeskich, bez ładu i składu. Niektóre kanały oznaczone jako "ulubione" przestały być ulubione, a bodajże na Polsacie był komunikat "kanał nie jest prawidłowy". Dziś w nocy zrobię programowanie telewizora od podstaw. Dane techniczne mam w profilu. Na pewno TVP Kultura i TVP Historia na pozycji 1 i 2.

Awatar użytkownika
eXte77
Posty: 272
Rejestracja: 4 maja 2011, o 17:44
Odbiornik: Sony Bravia
Instalacja antenowa: Dipol 11/21-60 (symetryzator)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Wisła Skrzyczne

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: eXte77 »

BLOW 4403HD - Pomieszane kanały. Ponownie automatyczne wyszukanie kanałów rozwiązało problem. Zdaje się, że nie działa sortowanie LCN:

01 NOVA
02 Nova Cinema
03 Prima
04 Prima Cool
05 Barrandov
06 Polsat
07 TVN
08 TV4
09 TV Puls
10 TVN Siedem
11 PULS 2
12 TV6
13 Polsat Sport News
14 CT1
15 CT2
16 CT24
17 CT4
18 TVP1
19 TVP2
20 TVP Info/Katowice
21 TVP Kultura
22 TVP Historia
23 TVP Info/Kraków

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5434
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: @GUTEK@ »

SkyView - wszystko poprawnie, nie było potrzebny ponownego przeskanowania.

Maximum T-102 HD PVR - tuner chwilę się zastanawiał, kolejność kanałów została zachowana i nazwy odpowiadały temu co tuner włączał, ale EPG wyświetlał z innego kanału lub wcale. Wymagane było ponowne przeskanowanie

WIWA HD90 - kolejność kanałów sypnęła się, tak samo był problem z wyświetlaniem EPG. Trzeba było ponownie przeskanować. W dodatku mam teraz problem gdy chcę mieć na liście 2x MUX3 z Wisły i z Katowic.
Kanały z Wisły znalazł i zapisał po skanowaniu ręcznym, ale gdy ręcznie skanuje MUX3 z Katowic, znajduje wszystkie kanały, ale zapisuje tylko TVP Kultura, TVP Historia i TVP Kraków. LCN wyłączone.

Awatar użytkownika
MaciekS
Posty: 71
Rejestracja: 5 sierpnia 2010, o 22:31

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: MaciekS »

RWT401T SW1.3.3 zawiesza się przy próbie włączenia EPG- tylko TVP1 ! Media-Tech 4163 USB- OK

belliash
Posty: 668
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 20:02
Odbiornik: Maximum T-102 / Mediatech MT4168
Instalacja antenowa: Televes DAT45 HD Black
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Sniezne Kotly

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: belliash »

@GUTEK@ pisze:Maximum T-102 HD PVR - tuner chwilę się zastanawiał, kolejność kanałów została zachowana i nazwy odpowiadały temu co tuner włączał, ale EPG wyświetlał z innego kanału lub wcale. Wymagane było ponowne przeskanowanie

Fakt, EPG i TXT sie rozjechaly... Nie zauwazylem tego wczesniej i oczywiscie ponowne wyszukanie programow zalatwilo sprawe.

Awatar użytkownika
mateusiak22
Posty: 104
Rejestracja: 22 maja 2011, o 10:07
Odbiornik: Obecnie SHD-85 - Niestety
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa?
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Św.Krzyż

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: mateusiak22 »

W takim razie jeszcze raz napiszę:
Ferguson Ariva T65 w ogóle brak sygnału na kanale 36 Św. Krzyż oprogramowanie standardowe
Samsung SHD85 Nie wyszukuje kanałów DVB-T, wczoraj grały pięknie dziś już nie
Nie wiem czy Św.Krzyż nie nadaje czy co się dzieje ?

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: Jarosław Bałuka »

Św. Krzyż nadaje normalnie. SHD85 jak przypuszczam to dekoder Cyfry+ ? Poczekaj aż Cyfra+ zdalnie zaktualizuje dekoder, wówczas wszystko będzie działać.
Poza tym nie pisz w kilku wątkach jednocześnie. Wystarczy że piszesz w wątku o Św. Krzyżu.

arik92
Posty: 663
Rejestracja: 4 czerwca 2010, o 15:37

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: arik92 »

W Sony KDL-EX501, gdy rano włączyłem, kanały TVP Kultura i TVP Historia znalazły się w miejscu TVP1 i TVP2, a TVP1 i TVP2 w miejscu TVP Kultura i TVP Historia. Kanały z MUX 2 natomiast się dublowały, miałem dwa Polsaty, jeden działał, a drugi nie.
Po zrobieniu automatycznego wyszukiwania (MUX 3 jest na k.28, a MUX 2 na k. 39, więc najpierw zapisał kanały z MUX 3, a potem z MUX 2) lista wygląda tak:
Obrazek Obrazek

Gdy przed nocnymi zmianami robiłem automatyczne wyszukiwanie lista wyglądała identycznie jak teraz.

stanny
Posty: 173
Rejestracja: 15 marca 2009, o 12:58
Odbiornik: sony bravia KDL26B4050
signal 527
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków - Choragwica

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: stanny »

w signalu 527 po LCN-ie jak wyszukiwałem a odbierał te same programy z różnych nadajników (Chorągwica i Skrzyczne)to układał listę wyrzucając "podwójne". co ciekawe wywalał te z Chorągwicy czyli mocniejsze :o
trzeba "full manual" żeby osiągnąć cel ;)

kolec64
Posty: 76
Rejestracja: 19 lipca 2011, o 11:13
Odbiornik: ARIVA 250 COMBO
Instalacja antenowa: Siatka bez wzmaka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy,Skrzyczne,Czechy

Re: DVB-T - zmiana parametrów SID i LCN - problemy ???

Post autor: kolec64 »

Dokładnie, to samo jest u mnie.Skrzyczne pozostawił a wywalił duble z Kosztowy.
Maximum T-105.
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2011, o 19:08 przez kolec64, łącznie zmieniany 1 raz.

Odpowiedz