Metoda prób i błędów została

Tylko że kolega pisze że ma Śrem na płd-wsch. od Poznania, a ma antenę skierowaną na płd-zach.(taki układ okien) więc jak ma antenę ustawioną w innym kierunku niż nadajnik to zawsze to sygnał osłabia w pewnym stopniu i tu 200kw mocy nadajnika nie pomoże, cudów nie będzie piorytet więc mają zakłócenia a nie sygnał, antenę ustawić w kierunku na jeden konkretny nadajnik na który się ma widoczność z okien swojego bloku to jedyna sensowna rada, ten sam problem mają odbiorcy satelitarni i co im poradzisz?arik92 pisze:Tylko, że Poznań nie jest pokrywany sygnałem przez nadajnik Skrzyczne, ale przez RTCN Śrem
Rozumiem, że na nadajniku RTON Wisła/Skrzyczne ciągle zmienia się moc nadawania i można z tego powodu czuć irytację, ale to nie powód aby twierdzić, że tak nadawanie multipleksów wygląda w całej Polsce.ss80 pisze:na razie nic nie poradzisz w Polsce są słabe sygnały cyfrowe aż do wyłączenia analogu w 2013 i każde zakłócenie jest silniejsze niż sam sygnał, gdyby sygnał był silniejszy niż zakłóceń nie poczuł byś różnicy w TV
Nie wiem gościu o co ci chodzi mamy tu od wczoraj 25kw petardę i żadnych problemówarik92 pisze:Rozumiem, że na nadajniku RTON Wisła/Skrzyczne ciągle zmienia się moc nadawania...i można z tego powodu czuć irytację,
Ja mimo dobrej anteny z symetryzatorem chwilowe przycinki na MUXie 3 od pojazdów mam codziennie, wedłóg obserwacji to nawet od kilkuletnich samochodów różnej marki nie tylko tych ekonomicznych, co do pojazdów jednośladowych to 100% spalinowych u mnie powoduje stopklatkę, z zakłóceniami od mojego telefonu komórkowego jeszcze się nie spotkałem.TomW pisze:Ja akurat nie mam cichego zakątka. Okno na parking osiedlowy a niedaleko ulica. Jakoś zakłócenia od samochodów mnie omijają. Słyszałem, że powodują je nagminnie hińskie motorynki i skutery, ale takich na razie nie spotkałem koło bloku.