Harmonogram wdrażania MUX1
- Puma
- Odbiornik: LG 27MT93S
- Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)
Re: Harmonogram wdrażania MUX_1
Czekam niecierpliwie na MUX I i wtedy mam pełną ofertę z analogu + kilka kanałów... wreszcie będę mógł się pozbyć analogu z TV.
Ja się go już dawno pozbyłem, a jak nie miałem MUX-3 to w ogóle nie oglądałem TVP. 

- TVRuda
- Odbiornik: 1) Samsung
2) LG 22LK330-ZB - Instalacja antenowa: Antena siatkowa, zawieszona na maszcie ze wzmacniaczem.
- Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice - Kosztowy
TVP nie ma programów dobrej jakości. Jak kiedyś leciało Zulu Gula albo Polskie Zoo to całymi rodzinami się oglądało. A teraz jakieś wymuszone programy kompletnie nie przygotowane typu Lubię To. Już niemiecki ZDF ma lepszą ofertę programową dla przeciętnego człowieka. Częściej oglądam kasety VHS nagrane na przełomie lat 80tych i 90tych z niemieckich i polskich programów.
- igorlan
- Miejscowość: Kraków
- Odbiornik: Samsung UE55RU7092
- Instalacja antenowa: Siatka+LNA188 (SK) Námestovo MUX1,2,3,4
ATV27 mod+LNA188 (CZ) Lysá hora MUX23 - Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Námestovo, Lysá hora
Zulu Gula to faktycznie była ambitna produkcja. Myślę, że można dziękować TVP, że już nie wpadła na tak zacny pomysł.TVRuda pisze:TVP nie ma programów dobrej jakości. Jak kiedyś leciało Zulu Gula albo Polskie Zoo to całymi rodzinami się oglądało. A teraz jakieś wymuszone programy kompletnie nie przygotowane typu Lubię To. Już niemiecki ZDF ma lepszą ofertę programową dla przeciętnego człowieka. Częściej oglądam kasety VHS nagrane na przełomie lat 80tych i 90tych z niemieckich i polskich programów.
-
- Odbiornik: AF9015,IT9135,hd507,hd527,Samsung UE40D5500
- Instalacja antenowa: Dipol-19
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Klepaczka/Błeszno
OFFTOPIC
A Zulu Gula i Polskie Zoo to na szczęście już zamierzchła przeszłość. Kiedy NIK pisał w raporcie pokontrolnym o marnotrawieniu pieniędzy z abonamentu mam wrażenie, że chodziło o takie produkcje.
TVP Historia jest ostatnią ostoją w TVP programów edukacyjnych. Mimo, że wykształcenie mam stricte ścisłe to jest to IMHO najlepszy kanał w naszym DVB-T. Gdzie indziej obejrzysz Kurka i Kamińskiego? Choćby dzisiejszy odcinek o Tesli (powtórka rano)? TVP Kultura emituje rewelacyjne kino, na które nie ma miejsca w żałosnej ramówce TVP1 i TVP2. Telewizja powinna być przekrojowa i kilka kanałów trochę ambitniejszych niż Połsat czy TFałN znajdzie sporą grupę widzów.TVRuda pisze:A co tam kolega na tych kanałach ogląda? Jedynie co mnie ciekawi to wydania DT z 1984 roku. Tak pozatym to oferta TVP (wszystkie kanały) jest słaba. Jak by TVP Historia emitowała Sopot Hit Festiwal z lat 80tych to by było coś. Szczególnie ten Sopot z 1989.Dig Dug pisze:A ja tam wolę jak najpóźniej. Wraz z uruchomieniem MUX-1 zniknie mi MUX-3 a więc TVP Historia i Kultura.
A Zulu Gula i Polskie Zoo to na szczęście już zamierzchła przeszłość. Kiedy NIK pisał w raporcie pokontrolnym o marnotrawieniu pieniędzy z abonamentu mam wrażenie, że chodziło o takie produkcje.
TV Ruda - na TVP Kulturze ogladam stare polskie klasyczne filmy. Jest ich dość dużo. Normalnie nie ogladaniesz bo nikt ich nie puszcza, a tu proszę niespodzianka. Mozna oglądnąć np. ekranizowaną lekturę. Są powtórki "Czas honoru" jakby ktoś pominął 1 serie, są programy kulturalne, gdzie rozmawia się o trendach w ksiązkach, czasem ktoś ciekawy jest. Albo program historyczny na Historii. Lepiej to mieć jak nie mieć. 

ATM Rozrywka wystartuje w grudniu?
I to tak będzie: może wystartuje, może nie wystartuje, może tv puls 2 wystaruje może nie, wiecznie jakieś pytania a konkretów brak
źródło: http://satkurier.pl/news/70546/atm-rozr ... udniu.htmlW grudniu 2011 roku startuje MUX 1 w ramach naziemnej telewizji cyfrowej. Jednym z kanałów, który będzie nadawał w pierwszym multipleksie, będzie ATM Rozrywka. Ciągle jednak mało wiadomo na temat tej stacji. Obok ATM Rozrywka w MUX 1 znajdziemy: Polo TV, Eska TV, U-TV, TVP1, TVP2, TVP INFO. ATM Grupa jest największym niezależnym polskim producentem telewizyjnym.ATM Grupa istnieje od 1992 r. jako jedyna firma w tym sektorze w Polsce dysponuje własnym zapleczem techniczno - logistycznym, umożliwiającym świadczenie pełnej gamy usług w zakresie przygotowania i produkcji programów telewizyjnych (studia telewizyjne, sprzęt zdjęciowy, transmisyjny i sceniczny). Grupa Kapitałowa ATM to 9 firm, m.in.: Baltmedia Spółka z o.o., Profilm Agencja Filmowa Spółka z o.o., Studio A Spółka z o.o. ATM Grupa produkuje filmy, seriale i programy dla Polsatu (m.in "Świat według Kiepskich", "Pierwsza miłość", "Bar", "Fala zbrodni"), TV 4 (m.in. "Sex FM", "Kłamczuch") i TVP ( m.in. "Ranczo", "Ojciec Mateusz", "Pitbull"). Grupa nawiązała także współpracę z TVN. Pierwszym projektem obu firm i studia Akson będzie film o Powstaniu Warszawskim. W lutym br. Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji przyznała ATM Grupa koncesje na nadawanie kanałów: ATM (o charakterze uniwersalnym) i ATM Rozrywka (filmowo-rozrywkowym). Do dzisiaj ATM Grupa nie uruchomiła żadnego kanału telewizyjnego. Jednym z udziałowców ATM Grupa jest Zygmunt Solorz-Żak (właściciel m.in. Cyfrowego Polsatu i Polkomtela) wraz z podmiotami zależnymi - posiada 17,08% kapitału, co daje 13,48% głosów. To może, ale nie musi, sugerować, iż ATM Grupa będzie współpracować przy kanale ATM Rozrywka z Cyfrowym Polsatem.
I to tak będzie: może wystartuje, może nie wystartuje, może tv puls 2 wystaruje może nie, wiecznie jakieś pytania a konkretów brak

Czy ktoś wie po co i dlaczego TVP 1, 2, INFO jest zdublowane w MUX 1 i 3 ?
-
Bo mux 3 ma słaby zasięg , a mux1 będzie miał do 06.2012 zasięg praktycznie na cały kraj. Mux 3 zasięg na cały kraj będzie miał dopiero po wyłączeniu analogu
Dwa razy TVN , Polsat (SD i HD) i jeszcze TVP, mogli by na ten czas rozwoju mux1 dać w nim inne programy.
-
- Odbiornik: LG 47LA690S...
- Instalacja antenowa: Maximum UHF14 pasywna/ 12m.-n.p.t. / 50 km od RTCN.(Muxy:1,2,3,8,Mob. 0 błędów)
- Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań -Śrem,Piątkowo,Oborniki(8)
piotrekr81 pisze:Dwa razy TVN , Polsat (SD i HD) i jeszcze TVP, mogli by na ten czas rozwoju mux1 dać w nim inne programy.
TVN oraz Polsat w wersji HD to emisja testowa i w dodatku dostępna dla "garstki" mieszkańców w Warszawie i najbliższych okolicach.
Więc jeśli odbierasz te kanały to raczej powód do radości a nie narzekań.
Pozdrawiam.
- eXte77
- Odbiornik: Sony Bravia
- Instalacja antenowa: Dipol 11/21-60 (symetryzator)
- Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Wisła Skrzyczne
14 grudnia 2011 w kilku miejscach w Polsce (m.in. z RTON Wisła/Skrzyczne) zobaczyny trzy programy telewizji publicznej oraz 4 plansze kontrolne 

- Peter Parker
- Odbiornik: LV5T Deluxe USB
Samsung UE46EH5300 (TV) - Instalacja antenowa: Yagi 21
- Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Żagań/Wichów
A skąd ta pewność, że tylko trzy stacje będą działały od początku? Eska TV i Polo TV nadają już od dawna, koncesje naziemne mają. Niewykluczone, że na start w MUX1 będą TVP1, TVP2, TVP Info, Eska TV i Polo TV.
- Maciejek
- Odbiornik: Philips 7334, Onkyo NS-6170
- Instalacja antenowa: YAGI-UDA, instalacje pasywne
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Lysá Hora
Ja również chcę być optymistą i podzielam zdanie poprzednika.
-
- Odbiornik: Sony KDL-32EX421, Samsung LE37B651, ADB 2850ST, WIWA HD50
- Instalacja antenowa: ATX 55 + symetryzator
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża
Nie widzę powodu, dla którego Eska i Polo miałyby płacić za emisję, a nie emitować programu i nie czerpać zysków z reklam
- Peter Parker
- Odbiornik: LV5T Deluxe USB
Samsung UE46EH5300 (TV) - Instalacja antenowa: Yagi 21
- Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Żagań/Wichów
Ja wręcz nie wyobrażam sobie, żeby Eska TV i Polo TV nie było w MUX1 od czasu startu. W przypadku MUX2 można to bardzo jasno wytłumaczyć - otóż TVN7 musiał czekać na rozszerzenie koncesji o nadawanie naziemne, reszta nie powstała. Dopiero gdy było jasne kiedy wystartuje Polsat Sport News, to dodano go do zestawu MUX2, podobnie z TV6. PULS 2 jeszcze nie powstał, dlatego go nie ma
Tak więc myślę, że najpóźniej 15 grudnia ujrzymy maksymalnie dwie plansze testowe.

Tak więc myślę, że najpóźniej 15 grudnia ujrzymy maksymalnie dwie plansze testowe.
- Qbic
- Odbiornik: LG 32LD450
- Instalacja antenowa: ATX-91
12 elementowa VHF - Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź - komin EC4, Łódź - Zygry
Emitel czasami miło zaskakiwał to moze i tym razem coś przyśpieszy i mux1 ruszy przed czasem 

- Puma
- Odbiornik: LG 27MT93S
- Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)
Przed czasem to może ruszy u mnie, jest przecież termin do 

Nie ruszą, ale 14/15 grudnia już będą musieli.Qbic pisze:Emitel czasami miło zaskakiwał to moze i tym razem coś przyśpieszy i mux1 ruszy przed czasem
-
- Odbiornik: Samsung UE32H5500
Netia Player
NOT LV6TMPVR4
NOT LV5HD - Instalacja antenowa: ATZ-19
- Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN *Trzeciewiec*
Eska TV i Polo TV ruszą dopiero w przyszłym roku. Gdzieś nawet było to napisane. Pewnie z powodu braku podpisanych umów.
TTV może ruszyć już w grudniu.
TTV może ruszyć już w grudniu.