Jak by się tak "dać" to zaraz by zapragneły inne nacje aby były programy w ich języku, a to by doprowadziło że na 40 programów 3 by były po polsku!
Jest. Cyfrowo i analogowo (ale analogowo tylko w Wilnie).zesepo pisze:A na Litwie nie ma czasem jakiejś polonijnej telewizji w DVB-T?
Jeśli nie większością.Tedde pisze:Ciekaw jestem czy Turki mają swoją DVB-T w niemczech??? Są przecież mniejszością
Można by wywalić TVP info warszawskie z MUX3 i zastąpić stacją Bielsat. Będzie większy pożytek.giaur500 pisze:Zresztą, o ile pomysły powstawania np. białoruskich stacji takich jak Biełsat czy radia białoruskiego (tak, w Podlaskim jest radio Racja, białoruskie) jestem jeszcze w stanie zrozumieć
Bo ilość listów to nie to samo co ilość podpisów. Co do poziomu forum to czasem widziałem również i Pana posty obrażające pewny krąg osób. Użytkownik POLAND ma rozległą wyobraźnie, co z pewnością przyda mu się w dalszym rozwoju...Miodzik pisze:Się powoli chyba wyjaśnia sprawa z tym podobno dużym poparciem dla Tv Trwam:
http://wyborcza.pl/1,75248,11200752,Tel ... esty_.html
Parę razy już zwracałem tu niektórym uwagę, że z palca ssają te "miliony" widzów skoro każde badanie pokazuje, że ogląda ich co najwyżej kilkadziesiąt tysięcy - dlatego też dziwiłem się temu milionowi z hakiem podpisów - no i sprawa się wyjaśnia...
Proponuję jeszcze raz przeczytać ze zrozumieniem - dlatego, że nie listy (których było tylko 35 tys.), a właśnie podpisy próbują oszacować. Jak by nie liczył - ledwo 200 tys. można nazbierać.kamilooo pisze: Bo ilość listów to nie to samo co ilość podpisów.
A owszem, wziąłem ostrzeżenia za to na klatę - a o tym "kręgu" zdania nie zmieniamkamilooo pisze: Co do poziomu forum to czasem widziałem również i Pana posty obrażające pewny krąg osób.
Byle się nie rozwinął jak np. dywan, który to, po rozwinięciu, leży po prostu...kamilooo pisze: Użytkownik POLAND ma rozległą wyobraźnie, co z pewnością przyda mu się w dalszym rozwoju...
Krajowa Rada jak widac ma problem z rozróznieniem LICZBA LISTÓW a LICZBA PODPISÓW.Miodzik pisze:Proponuję jeszcze raz przeczytać ze zrozumieniem - dlatego, że nie listy (których było tylko 35 tys.), a właśnie podpisy próbują oszacować. Jak by nie liczył - ledwo 200 tys. można nazbierać.kamilooo pisze: Bo ilość listów to nie to samo co ilość podpisów.
A owszem, wziąłem ostrzeżenia za to na klatę - a o tym "kręgu" zdania nie zmieniamkamilooo pisze: Co do poziomu forum to czasem widziałem również i Pana posty obrażające pewny krąg osób.
kamilooo pisze: Użytkownik POLAND ma rozległą wyobraźnie, co z pewnością przyda mu się w dalszym rozwoju...
A ja proponuje pomyśleć. Przecież do jednej koperty można włożyć np 5/7/10* kartek po 10 podpisów co daje 50/70/100 podpisów na list. Ponadto pewnie nie wliczali w ilość protestów maili, a tych też pewnie trochę byłoMiodzik pisze: Proponuję jeszcze raz przeczytać ze zrozumieniem - dlatego, że nie listy (których było tylko 35 tys.), a właśnie podpisy próbują oszacować. Jak by nie liczył - ledwo 200 tys. można nazbierać.
Brawo za inteligencję i rzetelność.GW pisze:Nie liczymy podpisów, tylko listy, ale nie sądzę, żeby dało się z tego uzbierać ponad milion - mówi nam rzeczniczka KRRiT Katarzyna Twardowska.
Dla dziennikarza również wielkie brawaGW pisze:Wykonaliśmy prosty rachunek: W każdym formularzu jest dziesięć rubryk. Nawet przy założeniu, że większość listów, które przychodzą do KRRiT, to formularze, podpisów może być w sumie nie więcej niż 200 tys.
Skoro KRRiT tak "rzetelnie" podchodzi do swoich obowiązków to brawo, brawo. Na oko liczą i na oko koncesje przyznają no i mamy wtedy obrazy kontrolne na ekranie, bałagan w częstotliwościach, bałagan w multipleksach i spółki-krzaki z koncesjami i mierną ofertą programową...GW pisze:Nie liczymy podpisów, tylko listy, ale nie sądzę, żeby dało się z tego uzbierać ponad milion - mówi nam rzeczniczka KRRiT Katarzyna Twardowska.
To jest właśnie promowane podejście -> jak ktoś wierzy w Boga, a nie jest ateistą, lewakiem itp., to na pewno jest "fanatykiem religijnym"/"nacjonalistą faszystowskim" itd. i nie ma żadnych praw w III RP i nie może zgłaszać do KRRIT tego, że chce jako równoprawny obywatel Polski mieć Trwam TV, zwłaszcza że przydzielenie koncesji (pseudo konkurs KRRIT na 4 miejsca w MUX1) został dokonany ze złamaniem prawa i standardów. Tym bardziej ubawiło mnie stwierdzenie "... będzie rozpatrywany merytorycznie i rzetelnie..." z sugestią że jak Trwam TV dostanie koncesje to na pewno będzie nierzetelnie przeprowadzony konkurs ... jakbym czytał WybiórcząChemical Attack pisze:[...] Mam też nadzieję że KRRiT nie ulegnie naciskom grupki fanatyków religijnych i konkurs na kolejne miejsca w MUX będzie rozpatrywany merytorycznie i rzetelnie, a nie z zagwarantowanym miejscem dla TV Trwam po to tylko żeby ich uspokoić. [...]
Kolego, a kiedy zapadł wyrok? Niestety nie słyszałem o nim. Mógłbyś coś więcej napisać na ten temat?zsk pisze:zwłaszcza że przydzielenie koncesji (pseudo konkurs KRRIT na 4 miejsca w MUX1) został dokonany ze złamaniem prawa i standardów
Odpowiedziałbym Ci na to pytanie, ale adminEmitela ściągnie mi taki post i mnie zablokujeWiking pisze:Kolego, a kiedy zapadł wyrok? Niestety nie słyszałem o nim. Mógłbyś coś więcej napisać na ten temat?zsk pisze:zwłaszcza że przydzielenie koncesji (pseudo konkurs KRRIT na 4 miejsca w MUX1) został dokonany ze złamaniem prawa i standardów