TTV w MUX1

informacje techniczne związane z wdrażaniem pierwszego multipleksu DVB-T
giaur500
Posty: 1529
Rejestracja: 1 lipca 2011, o 13:42

Re: TTV w MUX1

Post autor: giaur500 »

Jest już oficjalne info, że po wprowadzeniu dvb-t2 TTV przechodzi na nadawanie HD. Tak więc, TTV wersji SD wkrótce przejdzie do historii.

Analogicznie wszystkie kanały należące do tvn Discovery obecne w dvb-t - też przechodzą na hd

eter
Posty: 951
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: TTV w MUX1

Post autor: eter »

Drży obraz i widoczna linia --- znowu.
Linia to pikuś, ale cały obraz skacze...
Nieźle muszą dawać w palnik na obsłudze, skoro wypluwają takiego babola i nikt tego nie monitoruje, nie zwraca w ogóle uwagi...acha, pewnie urządzenia smart, ale one nie są widać takie smart.
Poza tym to DVB-T czyli telewizja dla biedaków, to kto by się przejmował, grunt że z satki idzie dobrze w HD.
Nie chce mi się wierzyć, że nigdzie nie ma podglądu na żywo na monitorach, tego co idzie w eter.
Przecież rzut okiem na ekran i widać, że coś nie halo..
Znowu trzeba tupać nóżkami na forum...
Obrazek

Kiedyś dało skutek...

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2493
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: TTV w MUX1

Post autor: Krosnoludek »

A no drży, a w jej takt pojawia się i znika linia WSS.

Kamilx
Posty: 926
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Miejscowość: Topiło
Odbiornik: Skymaster STB M265
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z wzmacniaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: TTV w MUX1

Post autor: Kamilx »

Wysłałem zgłoszenie do TTV - zazwyczaj tego samego dnia lub następnego po wysłaniu maila na adres: redakcja@ttv.pl awaria znika ;) .

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2472
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: TTV w MUX1

Post autor: Puma »

Potwierdzam, drży obraz. Natomiast TTV HEVC nic takiego nie zauważyłem.

eter
Posty: 951
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: TTV w MUX1

Post autor: eter »

O to jesteś w tym nielicznym gronie uprzywilejowanych, którzy mają dostęp do muxu z TTV HD...

Awatar użytkownika
K63
Posty: 3204
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Miejscowość: KGR
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 (pol. H) + DIPOL 19/21-60 (pol. V), wzm.Telmor WWK-840
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: TTV w MUX1

Post autor: K63 »

Poranne pasmo TVN24 na antenie naziemnego TTV!
TVN Grupa Discovery zdecydowała, że od wtorku między godz. 5.55 i 10.00 na antenie naziemnego kanału TTV dostępny będzie kanał informacyjny TVN24. Firma tłumaczy decyzję dużym zainteresowaniem przyjętą przez Sejm ustawą, która nazywana jest „Lex TVN”.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/t ... ry-lex-tvn

MaxEvans
Posty: 226
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: Monitor LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite
Instalacja antenowa: Antena siatkowa pokojowa + Wzmacniacz SWA955-5EX DVB-T LED + Kabel Televes T-100
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź EC 4 / Sienkiewicza / Zygry

Re: TTV w MUX1

Post autor: MaxEvans »

Mogłoby zostać na stale. Tak jak robi to Polsat.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2493
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: TTV w MUX1

Post autor: Krosnoludek »

Chociaż do 13 mogliby nadawać TVN 24
A tak naprawdę powinni włączyć TVN 24 w HbbTV na TVN.

eter
Posty: 951
Rejestracja: 3 grudnia 2010, o 20:21

Re: TTV w MUX1

Post autor: eter »

Tak włączą - jak nawet w sieci trzeba za niego płacić, dostępny jest tylko darmowy stream fonii...

ODPOWIEDZ