Tuner DVB-T na USB

Kamilx
Posty: 849
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Odbiornik: Opticum HD T80plus
Instalacja antenowa: Antena siatkowa w polaryzacji poziomej z zasilaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: Tuner DVB-T na USB

Post autor: Kamilx » 11 września 2020, o 21:21

Tak, z tej strony. Identyfikator: USB\VID_15A4&PID_9016&MI_00\6&d328ce5&3&0000 .

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Tuner DVB-T na USB

Post autor: @GUTEK@ » 12 września 2020, o 12:11

Po instalacji tuner nie jest widziany w menedżerze urządzeń w kontrolerach dźwięku, wideo i gier?
Spróbuj tych sterowników: http://dl.drp.su/driverpacks/repack/TV_ ... 64-drp.zip

Kamilx
Posty: 849
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Odbiornik: Opticum HD T80plus
Instalacja antenowa: Antena siatkowa w polaryzacji poziomej z zasilaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: Tuner DVB-T na USB

Post autor: Kamilx » 12 września 2020, o 20:12

Pokazuje, ale jako klawiaturę :roll: Podczas instalacji jakiegokolwiek sterownika wyświetla się komunikat "System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)"

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Tuner DVB-T na USB

Post autor: @GUTEK@ » 12 września 2020, o 20:27

A spróbuj wyłączyć podpisywanie sterowników w systemie.

Kamilx
Posty: 849
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Odbiornik: Opticum HD T80plus
Instalacja antenowa: Antena siatkowa w polaryzacji poziomej z zasilaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: Tuner DVB-T na USB

Post autor: Kamilx » 12 września 2020, o 21:47

Niestety, dalej to samo.

Byczek12345
Posty: 257
Rejestracja: 3 maja 2013, o 23:38
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice

Re: Tuner DVB-T na USB

Post autor: Byczek12345 » 13 września 2020, o 00:41

Wygląda że zainstalował się jakiś dziwny sterownik i musisz go odinstalować.
Szukałem sterownika w necie pod WINDOWS 10 dla tego dongla i nie znalazłem, może nie istnieje dla nowego systemu.

https://support.microsoft.com/pl-pl/hel ... in-windows


Kod 39 „System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu... (Kod 39).”

Pełny komunikat o błędzie

System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Być może brakuje sterownika lub jest on uszkodzony. (Kod 39)

Zalecane rozwiązanie

Ręcznie zainstaluj ponownie sterownik urządzenia

W menu Start wyszukaj menedżer urządzeń i wybierz z wyników pozycję Menedżer urządzeń.
Kliknij prawym przyciskiem myszy urządzenie na liście.
Z wyświetlonego menu wybierz polecenie Odinstaluj.
Po odinstalowaniu urządzenia z paska menu wybierz pozycję Akcja.
Wybierz polecenie Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu, aby ponownie zainstalować sterownik.


Edycja;

Tutaj coś znalazłem pod "siódemkę", może "dziesiątka" też przyjmie - powinieneś sprawdzić - drugi link od góry.
https://www.driverscloud.com/en/drivers ... 32/afatech

i nie jesteś pierwszy;
https://translate.google.com/translate? ... ch&pto=aue

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Tuner DVB-T na USB

Post autor: @GUTEK@ » 9 października 2020, o 21:04

Mam do oddania tunery na USB. Więcej tutaj: https://reprapy.pl/viewtopic.php?f=27&t=6752
Zasady takie jak tam opisane, plus dodatkowo:
- Pierwszeństwo mają użytkownicy z reprapów.
- PW z informacją, że ktoś jest zainteresowany na tym forum. Chyba, że ma też konto na reprapach to wtedy tam.

Odpowiedz