STRONG PRIMA V

Awatar użytkownika
irdeto
Posty: 122
Rejestracja: 29 listopada 2011, o 23:31
Instalacja antenowa: Okolice Lublińca
Nadajnik - obiekt nadawczy: Częstochowa-Klepaczka,Jesenik-Pradziad

STRONG PRIMA V

Post autor: irdeto » 23 kwietnia 2012, o 23:24

Witam.
Dziś byłem z kumplem za tunerem w Tarnowskich Górach,a tam przy rondzie jest mediaexpert, RTVeuroAGD , TESCO a w nim mixelectronics.
Właściwie to tylko z zamiarem pooglądania a później raczej w sieci zamówienia,jeśli byłoby taniej. Ale przede wszystkim sprawdzenia czy Strong SRT 8105 odtwarza divx,xvid, bo w RTVeuro miał być rzekomo w ofercie za 149zł i tam by się to sprawdziło.
Jednak najpierw do TESCO weszliśmy a tam patrzę,wygląd mi znany,lecz inaczej mianowany..
PRIMA V z naklejką na opakowaniu,że wyłącznie w Tesco. Ale najciekawsze-to cena bo tylko 119zł.!!
Gościu niechętnie,ale w końcu podłączył pod TV, no i divx,xvid odtwarza.
Na stronie Stronga tego modelu normalnie w ofercie nie da się znaleźć-cza wyszukać.
PRIMA V
http://www.strong.tv/pl/products/receiv ... on/prima-5
http://www.strong.tv/downloads/leaflets ... _LL_PL.pdf

Oczywiście tuner już kupiony.!

Pewnie z czasem @GUTEK@ bardziej się przyjrzy tym tunerom i powiększy swoją bazę na swej stronie
http://gutek.elektroda.eu/gutekxtpl/softy.htm

Pozdro.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2012, o 15:35 przez irdeto, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 1948
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: Krosnoludek » 24 kwietnia 2012, o 00:18

Strong PRIMA V
Obrazek Obrazek

Demodulator
Demodulator: COFDM; 16 QAM/64 QAM
Tryb transmisji: 2 K - 8 K

Dekoder wideo
Poziom profilu: Obsługa MPEG-2 MP@ML, AVC/H264HP@L4.1, MPEG-4 ASP
Rozdzielczość wideo: 576i/576P/720P/1080i/1080P
Dekodowanie i wyjście wideo: PAL
Format obrazu: 4:3 Letterbox, 4:3 Pan & Scan, 16:9, Auto

Dekoder audio
Obsługa Audio: AAC/DD+*/AC3/PCM
MPEG MusiCam Layer II
Częstotliwość próbkowania: 32, 44.1, 48 KHz
Tryb Audio: Stereo, Joint Stereo, Dual Mono, Mono
*Dolby i symbol podwójnego D są zarejestrowanymi znakami towarowymi należącymi do Dolby Laboratories.

Tuner
Przód: Tuner DVB-T, UHF i VHF
Zakres częstotliwości wejściowej: 174 – 230 MHz (VHF) i 470 - 862 MHz (UHF)
Zakres częstotliwości przeszukiwania: 47 - 862 MHz
Poziom sygnału wejściowego: -82 ~-20 dB

Multimedia
Odtwarzanie wideo – zakodowane MPEG-2 i MPEG-4 (mpg), VOB, AVI, TS, TRP, M2T, M2TS, MP4, MKV i MOV*
Odtwarzanie Audio – format MP3 i FLAC
Podgląd obrazu – format JPEG
* STRONG nie może zagwarantować odtwarzania plików wideo mimo tego, iż rozszerzenia znajdują się w wykazie, gdyż zależy to od używanego kodeka, prędkości transmisji danych i rozdzielczości (obsługiwane są wszystkie formaty kodeków MPEG).

Pamięć i System
Pamięć flash: 2 MB
SDRAM: 64 MB

Złącza
ANT IN - IEC żeńskie
TO TV - IEC męskie
HDMI 1.3
TV SCART (RGB, CVBS, Audio L&R)
Obsługa USB 2.0 port: 5 V/800 mA (maks.)

Dane ogólne:
Napięcie zasilania: 220 - 240 V AC
(SMPS), 50/60 Hz
Pobór mocy: 5.50 W (typ.), 12.00 W
(maks.)
Pobór mocy w trybie czuwania: 0.85 W
Temperatura pracy: 0°~ 40°C
Temperatura przechowywania: -30°~ 80°C
Zakres wilgotności pracy: 10~85%, RH,
Bez kondensacji
Rozmiar (S x G x W) w mm: 138 x 112 x 40
Waga netto: 0.29 kg

Link do strony producenta: http://www.strong.tv/pl/products/receiv ... on/prima-5
Karta produktu: http://www.strong.tv/downloads/leaflets ... _LL_PL.pdf
Instrukcja obsługi: http://www.strong.tv/downloads/manuals/PRIMAV_UM_PL.pdf


@irdeto - czy posiada pasek postępu na banerze informacyjnym, tak jak jego starszy brat STRONG SRT8105 ???

Awatar użytkownika
irdeto
Posty: 122
Rejestracja: 29 listopada 2011, o 23:31
Instalacja antenowa: Okolice Lublińca
Nadajnik - obiekt nadawczy: Częstochowa-Klepaczka,Jesenik-Pradziad

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: irdeto » 24 kwietnia 2012, o 00:35

Tunek leży na razie u kolegi niepodłączony,najpierw w robocie jakieś rurki na maszt trzeba skołować i wymyśleć jak antenę zamocować.
W TESCO dlatego się tłumaczył że nie chce podłączyć,bo nie ma anteny, a nam tylko chodziło o wejście do mediów,czy dvixy odtwarza.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2012, o 15:36 przez irdeto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: @GUTEK@ » 24 kwietnia 2012, o 10:03

irdeto pisze:Pewnie z czasem @GUTEK@ bardziej się przyjrzy tym tunerom i powiększy swoją bazę na swej stronie
http://www.strong.tv/downloads/leaflets ... _LL_PL.pdf
Ale co mam niby powiększać na stronie? Softu żadnego pod to na razie nie widziałem. Co najwyżej mogę się spróbować dowiedzieć czym ten OEM dla Tesco różni się od "zwykłego" Stronga.

Trzeba by się dowiedzieć na jakim dokłądnie ten tuner jest chipsecie, czy to też ALI M3601E, czy jakiś okrojony.

Dziwi mnie wprowadzenie przez Tesco takiej okrojonej wersji, bo tuner przecież niezgodny ze względu na brakujące wyjścia audio.

zesepo
Posty: 551
Rejestracja: 3 października 2011, o 21:36
Odbiornik: Opticum HDFT24plus
TESCO DR14O3 R CE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Chwaszczyno

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: zesepo » 24 kwietnia 2012, o 11:31

Ta cena nie jest taka niezwykła, bo ja mój tuner kupiłem za 124zł, a teraz wołają za niego ~150-160zł...

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: @GUTEK@ » 24 kwietnia 2012, o 17:27

Jak na Stronga to tanio ;)

asier
Posty: 86
Rejestracja: 10 marca 2011, o 21:11
Odbiornik: WIWA HD-85
Instalacja antenowa: antena zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: asier » 24 kwietnia 2012, o 19:54

Dziś zwrócił moją uwagę w gazetce Tesco. Od 26 kwietnia w promocji za 94,99zł. Ciekawi mnie na jakim procesorze jest zrobiony bo nie znalazłem nigdzie wyglądu menu.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: @GUTEK@ » 24 kwietnia 2012, o 21:21

Myślę że na 99% to też ALI M3601.

Według opisu w tej broszurce: http://www.strong.tv/downloads/leaflets ... _LL_PL.pdf
- dwie gry Sudoku i Othello - takie same są w SRT8105
- pamięć flash 2MB - tyle samo w SRT8105
- 8 pozycji harmonogramu - jak w każdym ALI

Awatar użytkownika
irdeto
Posty: 122
Rejestracja: 29 listopada 2011, o 23:31
Instalacja antenowa: Okolice Lublińca
Nadajnik - obiekt nadawczy: Częstochowa-Klepaczka,Jesenik-Pradziad

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: irdeto » 25 kwietnia 2012, o 19:29

By to szlak trafił,wczoraj extra cisłem na TESCO, bo ktoś chciał abym im takiego zainstalował bo mówię że za 119zł. Walę prosto na te stoisko,a tu 149.!! Tak jak 8105 w EUROrtv. Pytam się babki z INFO,że wczoraj była inna cena,a ona,że tu ceny dzinnie się zmieniają :x
Więc zrezygnowałem i myślę niech se w Lublińcu na Św.Anny kupią,bo tam mają większy wybór.
Ale skoro piszą że od jutra ma być za te 94 to musza się upewnić aby podarmo zaś nie jechać. Zaroz gazetka w necie sprawdzę czy tak faktycznie będzie.

@GUTEK@ nie chodziło mi konkretnie o ten model na twojej stronie,ale ogólnie o Strągi te dostępne. Ale nie musisz,tak tylko se napisałem.
Pozdro

Faktycznie po wyborze Tarnowskie Góry jest strong ale 8105 a takich tam nie widziałem. Cena 139 !
http://itesco.pl/pobierz/gazetki/07/kat ... online.swf
Oj to stara ulotka.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2012, o 23:38 przez irdeto, łącznie zmieniany 1 raz.

latonio
Posty: 88
Rejestracja: 5 października 2010, o 21:20
Odbiornik: Toshiba VL748,
NOT LV6TPMVR4
Funai LH7-M32BB
Korr HD128
Instalacja antenowa: 4 Siaty
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN oraz Raszyn

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: latonio » 25 kwietnia 2012, o 20:24

Jest w Tesco w Tarnowskich Górach na Zagórskiej.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: @GUTEK@ » 25 kwietnia 2012, o 20:45

Musiało podrożeć żeby była lepsza promocja :lol: :lol:

Tu jest gazetka z tym "pstrągiem": http://itesco.pl/pobierz/gazetki/09/kat ... DA017C.jpg

Awatar użytkownika
irdeto
Posty: 122
Rejestracja: 29 listopada 2011, o 23:31
Instalacja antenowa: Okolice Lublińca
Nadajnik - obiekt nadawczy: Częstochowa-Klepaczka,Jesenik-Pradziad

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: irdeto » 25 kwietnia 2012, o 23:17

latonio pisze:Jest w Tesco w Tarnowskich Górach na Zagórskiej.
Wiem że jest,bo wczoraj tam byłem,ale już za 149 :(
A w poniedziałek jak byłem z tym kumplem,co gościu z obsługi nam podłączał, to były za 119 i nie pamiętam żeby pisało promocja. Cza jutro najlepiej zadzwonić i się upewnić.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2012, o 23:33 przez irdeto, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
irdeto
Posty: 122
Rejestracja: 29 listopada 2011, o 23:31
Instalacja antenowa: Okolice Lublińca
Nadajnik - obiekt nadawczy: Częstochowa-Klepaczka,Jesenik-Pradziad

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: irdeto » 25 kwietnia 2012, o 23:25

@GUTEK@ pisze:Musiało podrożeć żeby była lepsza promocja :lol: :lol:

Tu jest gazetka z tym "pstrągiem": http://itesco.pl/pobierz/gazetki/09/kat ... DA017C.jpg
No w tej rzece już też oglądałem, ino jakiś inny pysk ma, to raczej nie Tęczowy..
Chyba że najnowsza seria do tesco. Ale ta cena to super,by się jutro zaś pojechało. W/g ulotki jest wypisane T.Góry zagórska.
Cza spisać numer tel.
Ino gorzej jeśli to ten co ma wyjście tylko HDMI :(

latonio
Posty: 88
Rejestracja: 5 października 2010, o 21:20
Odbiornik: Toshiba VL748,
NOT LV6TPMVR4
Funai LH7-M32BB
Korr HD128
Instalacja antenowa: 4 Siaty
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN oraz Raszyn

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: latonio » 26 kwietnia 2012, o 07:56

irdeto pisze:
latonio pisze:Jest w Tesco w Tarnowskich Górach na Zagórskiej.
Wiem że jest,bo wczoraj tam byłem,ale już za 149 :(
A w poniedziałek jak byłem z tym kumplem,co gościu z obsługi nam podłączał, to były za 119 i nie pamiętam żeby pisało promocja. Cza jutro najlepiej zadzwonić i się upewnić.
Kolego. Promocja zaczyna się dopiero dziś, więc wczoraj mogła być jeszcze ta cena. Wystarczy dokładnie przeglądnąć gazetkę :)

Awatar użytkownika
m@c1ej
Posty: 18
Rejestracja: 23 lutego 2012, o 16:14
Odbiornik: Sagemcom DT83 HD
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Raszyn

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: m@c1ej » 26 kwietnia 2012, o 08:45

Pewnie normalna cena była 119, dzień przed promocją wygórowali sztucznie cenę na 149zł żeby w gazetce lepiej przecena wyglądała ze 149 niż za 119. Taka polityka sieciówek. ;)

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: @GUTEK@ » 26 kwietnia 2012, o 13:14

PrimaV jest na chipsecie ALI M3601E. Info od Stronga.

Więc to będzie po prostu okrojona z wyświetlacza i dodatkowych wyjść wersja tunera SRT8105.

oskarw
Posty: 18
Rejestracja: 26 kwietnia 2012, o 13:58

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: oskarw » 26 kwietnia 2012, o 14:08

Witam. jestem nowy na forum więc wypada się przywitać. A więc witam. Właśnie dzisiaj rano kupiłem w Tesco tego Stronga Prima V za 94,99 i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Za tę cenę nic lepszego bym nie znalazł a działa praktycznie na kawałku drutu. Pokombinuję sobie tylko żeby uzyskać lepszą jakość. W każdym bądź razie polecam ten tuner, ja mieszkam w Suwałkach i na razie odbieram tylko MUX 2. Tuner działa bez problemu, muszę przyznać, że jest bardzo dopracowany.

Awatar użytkownika
irdeto
Posty: 122
Rejestracja: 29 listopada 2011, o 23:31
Instalacja antenowa: Okolice Lublińca
Nadajnik - obiekt nadawczy: Częstochowa-Klepaczka,Jesenik-Pradziad

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: irdeto » 26 kwietnia 2012, o 22:43

Krosnoludek pisze:Strong PRIMA V

@irdeto - czy posiada pasek postępu na banerze informacyjnym, tak jak jego starszy brat STRONG SRT8105 ???
No witam.
Więc byłem po niego w tych Górach,szkoda że nie miałem więcej kasy, bo dwie sztuki na początek maja będą znowu potrzebne, a za taką cenę to myślę że warto.
U tego kolegi to bym dopiero mógł sprawdzić w poniedziałek czy jest ten pasek w banerze.
Ale skoro mam u siebie tego,to już Ci melduję że niestety póki co nie ma paska.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6dc ... 68bbb.html
A wersja jeszcze stara.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/37b ... 0f663.html


Ale wszystko na dobrej drodze,pisałem od razu do Pani Hanny jak sprawa w tej kwestii wygląda odp.:
Gdyby jednak się okazało, że nie istnieje jeszcze aktualizacja do Prima V to postaram się wpłynąć na dział techniczny, aby
jak najszybciej dokonali poprawek . W przypadku SRT 8105 wszystkie moje uwagi uwzględniono i poprawiono w bardzo krótkim czasie, także
w tym przypadku na pewno będzie podobnie.

I dodatkowe info do tematu STR 8106 :
Co do SRT 8106 z modulatorem to powinien się pojawić pod koniec maja na rynku polskim.

A @Krasnoludku na tego UNI-BOXA 2 to ja czekam.! W chacie u rodziców są dwa wcześniejsze modele i nie ma to jak dwa w jednym. Choć nie każdemu to odpowiada..
http://www.cynextra.com/receiver-HD/GOL ... UNI-BOX-2/

fatchris

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: fatchris » 28 kwietnia 2012, o 07:21

Kiedy można spodziewać się update'u oprogramowania? Pasek by się przydał. Mieszkam w okolicy Zielonej Góry. MUX1 odbiera prawidłowo ale mam problemy z MUX2 dźwięk jest siła sygnału ok 50% tak samo z drugim wskaźnikiem (wybaczcie zapomniałem nazwy) natomiast MUX1 mam 70%/50% i jest ok. Jak można zwiększyć jakość i siłe sygnału? Dzwonić do administratora budynku?

maiesky
Posty: 6
Rejestracja: 28 kwietnia 2012, o 14:47
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec

Re: STRONG PRIMA V

Post autor: maiesky » 28 kwietnia 2012, o 15:09

Witam wszystkich.
Czy ten tuner potrafi włączyć i wyłączyć telewizor sygnałem na złączu Euro?

Odpowiedz