LV6TBOXHD V2

Awatar użytkownika
Speakers_XP
Posty: 194
Rejestracja: 24 sierpnia 2011, o 16:21
Odbiornik: Cabletech URZ0083Q MSI SLIM HD, Wiwa HD-95
Instalacja antenowa: pokojowa DIY, DPM HN51FK UDA Yagi zewn.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chwaszczyno

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Speakers_XP »

Dzisiaj bede mial okazje na szybko sprawdzic mozliwosci tego tunerka...bedzie to o tyle ciekawe, bo skonfrontuje go z b. popularnym ostatnio URZ0083 na chipie ALI (moj dotychczasowy faworyt)...okaze sie przynajmniej jak z czuloscia glowicy w nowym NOT.

andybond
Posty: 40
Rejestracja: 2 października 2010, o 06:50
Odbiornik: WIWA HD90
Blaupunkt BLA-32/189N-GB-5B-1HBQKUP-DE
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Z.Góra/Jemiołów

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: andybond »

Co do softów tona stronie producenta jest podział na seriale.
http://notonlytv.net/download_LV6TBOXHD.html
A skoro u mnie np.początek to LV6TBHD1106 to interesuje mnie jedynie pierwszy plik z drugiej kolumny.
Jeżeli ktoś wgrywał softa do ver.2 to proszę o instrukcję. Dzwoniłem dziś do FEN i support nie do końca wiedział co mi powiedzieć.

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Michaelbond »

Witam

Pozdrawiam wszystkich jako nowo zarejestrowany, ale zaznaczam, że jestem od dłuższego czasu pilnym obserwatorem nie tylo tego wątku.
A teraz do rzeczy, posiadam LV6TBOXHD _2 z pewnością to chodzi o ten sam model co V2 i miałem soft LV6-OSD-B-V1.0 Wersja oprogramowania 3.0 a po aktualizacji mam LV6-OSD-A-V2.0.Wersja oprogramowania 3.0. Proszę zwrócić uwagę na zmiany w numeracji. Aktualizacja przebiegła prawidłowo. Zmian na plus nie zauważyłem, ale za to zostałem pozbawiony funkcjonalności EPG. Dodatkowo przycisk z pilota na funkcji EPG powoduje zawieszenie się tunera i aby przywrócić jego funkcjonalność muszę wyłączyć go z prądu. Co ciekawe zawiesza się również na EPG z pozycji menu. Sprawdzałem wielokrotnie i tak ten tuner obecnie już ma. Przed aktualizacją było ok, lecz funkcja głosności nie działała sprawnie. Pomimo paska stanu głosności którym mogłem regulować, efekt był tylko taki, że albo wyłączałem dźwięk albo go włączałem. Zwróciłem sie do FEN o pomoc, jestem w trakcie, wcześniej jak jutro nie będę wiedział. Przy okazji dowiem się, czy tuner ma nowy procesor czy stary, ale jest to sprawa raczej przesądzona, gdyż skalowanie ma do 1080 p (50hz). Oczywiście plików RMVB nie czyta, a komu czyta?

andybond
Posty: 40
Rejestracja: 2 października 2010, o 06:50
Odbiornik: WIWA HD90
Blaupunkt BLA-32/189N-GB-5B-1HBQKUP-DE
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Z.Góra/Jemiołów

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: andybond »

Z innego czytnika u mnie poszło ale o zgrozo efekt jak wyżej :evil:
Michaelbond jak będziesz coś wiedział to mam nadzieję że dasz znać jak tego buga usunąć.

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Michaelbond »

Jestem w kontakcie z FEN, przekazałem sprawę, oby jak najszybciej znaleźli rozwiązanie. Prosiłem o możliwość powrotu do poprzedniego softu. Brak EPG jest denerwujące, ale pozostałe funkcje śmigają, że aż miło. Jestem zachwycony jakością obrazu telewizyjnego na SD, bo HD to wiadomo. W sumie fajny tunerek :))

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5438
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: @GUTEK@ »

Ja bym chciał w tym nocie pracować, oni tam kurde chyba nic nie robią, żeby takie buble wypuszczać! Przecież to się im zdarza praktycznie co drugi soft.
BOXHD V1 - początkowe softy - głupiał pilot
BOXHD V2 - początkowe softy - zawiesza się na epg, nie działa głośność
MPVR4 - ostatnie softy, w każdym inny błąd wykluczający tuner z użytku

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Michaelbond »

Gutek poszukują takich jak Ty:) Jest tam mnóstwo ofert pracy. Ciesz się, że są błędy bo tak mamy swoją ścianę płaczu i najczęściej nasze prośby sa wysłuchane.
A tak poważnie, to w każdym sprzęcie soft kuleje, a jak już jest dobrze lub stabilnie powstaje nowy model i nowa dziecięca przypadłość. I co robimy? Zakładamy nowy wątek....na początek:))

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5438
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: @GUTEK@ »

Michaelbond pisze:Gutek poszukują takich jak Ty:) Jest tam mnóstwo ofert pracy.
No ale ja się do Włoch czy Chin na razie nie wybieram ;)

andybond
Posty: 40
Rejestracja: 2 października 2010, o 06:50
Odbiornik: WIWA HD90
Blaupunkt BLA-32/189N-GB-5B-1HBQKUP-DE
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Z.Góra/Jemiołów

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: andybond »

Nie czekając na stanowisko FEN,wysłałem info o błędzie do źródła. Jak odpiszą to nie omieszkam napisać o co kaman.

EDIT
Panowie a czy jest możliwość downgrade? I ewentualnie skąd wziąć softa?

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Michaelbond »

Andybond czytaj wyżej? Zadałem pytanie człowiekowi z FEN o to samo. Poczekaj cierpliwie do jutra. Jutro może obaj dowiemy się intersujących rzeczy.

A ja przekornie znów optymistycznie o firmie NOT ONLY. EPG po aktualizacji nie działa, ale inne funkcje są sprawne. Nie miałem wiele czasu na zabawę, ale trochę plików sprawdziłem i jeszcze przy żadnym mi nie powiedział stop, z wyłączeniem RMVB ( bo tego nie obsługuje). Stary Dysk 2.5 80 Gb obsługuje bez zająknięcia i nie potrzebuje zaslania. Nagrywa super i jeszcze super odtwarza. Materiał nagrany jest takiej jakości jak go wcześniej stworzono. Uwaga! Dysk 1GB Sata z własnym zasilaniem oczywiście bez żadnych potów,zwieszania, tak jakby ciągnął za rękę anorektyczkę. Dla mnie rewelacja.
Ale ponieważ posiadam jeszcze wyższej klasy odtwarzacz HD w którym przetworniki obrazu wizyjnego są zwyczajnie lepsze, to zauważyłem, że przy naszym tunerku musimy staranniej dobierać materiał filmowy, gdyż on obnaży słabość odtwarzanego obrazu. Pomocne sa ustawienia w TV, np. tryb kinowy ...lub inne ulepszenia. Obraz z filmów HD fajny, widać że jest skalowanie do 1080 p(50 hz). Jak będę miał trochę wiecej czasu to po kolei sprawdzę różne pliki i napiszę swoje wrażenia, także dotyczące obsługi napisów. Ale do tego musze sie przygotować.

andybond
Posty: 40
Rejestracja: 2 października 2010, o 06:50
Odbiornik: WIWA HD90
Blaupunkt BLA-32/189N-GB-5B-1HBQKUP-DE
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Z.Góra/Jemiołów

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: andybond »

Michaelbond pisze:Andybond czytaj wyżej?
Przeczytałem po czasie :oops: a że ze mnie narwaniec w gorącej wodzie kąpany to zdążyłem już maila posłać. Tak czy inaczej,najważniejsze żeby EPG wróciło. Żeby nie było-tunerek bardzo mi leży. Funkcja GoTo działa wręcz natychmiastowo. Cała reszta również super hyper.

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Michaelbond »

Witam zaintersowanych,

Już mam poprawiony soft i zaraz przekażę go do Gutka bo u niego jest najlepsze na to miejsce. Poprzedni flash miał błędy. W tej chwili mam V2 i EPG działa. NOT ONLY miało sygnały od innych uzytkowników, podejrzewam, że rozgorączkowane serce andybonda który wysłał informacje do zródła przspieszyły działania, ja natomiast od samego rana wspólnie z panem z FEN korespondencyjnie ustalalismy przyczyny i testowalismy oprogramowanie i sprzęt. Udało się :))))
Podczas aktualizacji nowym plikiem wszelkie ustawienia z resetują się do ustawień fabrycznych. Nalezy więc wyszukać programy, ale w moim przypadku co było niepokojące nagle tuner złapał tylko ich 8. Wszedłem do menu i powtórzyłem proces od nowa, ale bez cofania do ustawień fabrycznych i tym razem tuner wyszukał 16 programów. Sprawdzałem pobieżnie wszystkie funkcje i nie stwierdzam błędów. Nie miałem czasu przeglądać funkcji multimedialnych ale to zrobię wieczorem. Chyba, że ktoś mnie uprzedzi co było by fajnie.
I teraz to co udało mi się ustalić z FEN odnośnie funkcjonalności tego modelu:
Nowy soft dodaje funkcję :proporcji obrazu 16:9 Pillar Box i PanScan i Pilar Box jest, a Pan scan jako nazwa nie widzę.
RMVB nie będzie obsługiwane, chipset 7818 tego nie potrafi, ta informacja jest podobno potwierdzona z producentem.
Taki stan wiedzy jest na dziś!

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Michaelbond »

Jeśli ktoś z aktualizuje soft, a ma pliki mkv to proszę sprawdzić, czy prawidłowo działają napisy, jeśli nie to proszę o info na forum.

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Michaelbond »

Jest już na serwerze plik do LV6TBOXHD V2 z zasilaczem wewnętrznym

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5438
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: @GUTEK@ »

A coś się dzieje z tymi napisami?

Jaka to dokładnie wersja softu? LV6-OSD-A-V2.0 czy inaczej pisze?

andybond
Posty: 40
Rejestracja: 2 października 2010, o 06:50
Odbiornik: WIWA HD90
Blaupunkt BLA-32/189N-GB-5B-1HBQKUP-DE
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Z.Góra/Jemiołów

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: andybond »

Uff! No i poprawione. Dostałem mailem od NOTV.net soft z fixem i EPG wróciło. Na ftp FEN,stronce notonlytv.net i ten z maila to ten sam plik datowany na 21.09.2011 10:52.

EDIT
Michaelbond pisze:Witam zaintersowanych,
RMVB nie będzie obsługiwane, chipset 7818 tego nie potrafi, ta informacja jest podobno potwierdzona z producentem.
Taki stan wiedzy jest na dziś!
O to samo przed chwila zapytałem NOTV. Jak odpiszą to dam znać.
Michaelbond za każdym razem wyprzedzasz mnie o krok :evil: Ale to i dobrze,bo przynajmniej coś się dzieje :D
Poza tym od rana nie było mnie przy kompie tak więc maila przeczytałem niedawno. A wysłali do mnie plik o godz.10:05 :idea:

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Michaelbond »

Gutek z napisami chodzi o to, czy poprawnie są odczytywane napisy tekstowe w formacie srt lub txt?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5438
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: @GUTEK@ »

To wkońcu dowiem się ten soft co do mnie wysłałeś jaką wersje podaje bo co mam na stronie napisać?

andybond
Posty: 40
Rejestracja: 2 października 2010, o 06:50
Odbiornik: WIWA HD90
Blaupunkt BLA-32/189N-GB-5B-1HBQKUP-DE
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Z.Góra/Jemiołów

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: andybond »

Soft który dostałem od NOTV.net na maila naprawiający EPG w pozycji INFORMATION zawiera taki wpis::
MODEL LV6-OSD-A-V2,1
SW Ver. 2011-09-21
HW Ver. 1,0

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5438
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: @GUTEK@ »

Oprogramowanie do tunera NOT LV6TBOXHD V2 chipset MSD7818


Wersja: LV6-OSD-A-V2.1
Data: 21.09.2011

Zmiany:
- naprawiono EPG
- dodano nowe proporcje ekranu


Link: ftp://ftp.fen.pl/sterowniki/LiveView%20 ... D-osda.zip

lub na mojej stronie: http://www.gutek.xt.pl/softy.htm

Odpowiedz