LV6TBOXHD V2

Awatar użytkownika
Mumia
Posty: 2
Rejestracja: 27 listopada 2012, o 09:12
Odbiornik: LV6TBOXHD
Instalacja antenowa: Tylko do filmów z HDD

LV6TBOXHD brak możliwości aktualizacji

Post autor: Mumia »

Na początku chciałbym się przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.
Od pewnego czasu mam problem z tunerem d-vbt. Muszę tu nadmienić że nie używam go do oglądania TV tylko do filmów z HDD. Jakiś czas temu próbowałem wgrać nowszy soft i tuner przestał mi odtwarzać x264 i dekodować dźwięk DTS. Przy próbach zmiany firmwar'u nie ma paska postępu aktualizacji tylko momentalnie się resetuje. Sprawdzałem chyba wszystkie wersje aktualizacji i tych firmowych i niefirmowych i problem cały czas nie ustępuje.
Mój nr seryjny 110201598
Model: LIFEVIEW-BM016
SW Version: LV6-OSD4-V0
HW version: 9133.2838.1

Proszę o jakieś rady.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: LV6TBOXHD brak możliwości aktualizacji

Post autor: m@rtops »

może jak w innych dekoderach pen sformatowany w FAT 32 (najlepiej z poziomu dekodera) a na penie tylko plik z danym softem? :?
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2012, o 16:42 przez m@rtops, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KoRaB
Posty: 41
Rejestracja: 21 listopada 2012, o 10:06
Odbiornik: Maximum T-105
Instalacja antenowa: antena pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Śrem

Re: LV6TBOXHD brak możliwości aktualizacji

Post autor: KoRaB »

Można też na wszelki wypadek sprawdzić gniazdo USB i pendrive. Jeśli gniazdo i pendrive są sprawne, a aktualizacja nie jest inicjowana to uszkodzona może być część software'u odpowiedzialna za aktualizację lub też coś jest z samym plikiem softu aktualizacyjnego. Mam nadzieję, że paczkę softu rozpakowałeś - plik aktualizacyjny ma w nazwie frazę flash.bin

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5438
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: @GUTEK@ »

KoRaB a od kiedy to pliki z aktualizacją do 7828 są w formacie *.bin ?

Mumia ten tuner nigdy nie dekodował dźwięku DTS. Z plikami kodowanymi x264 to pewnie jeden Ci odtwarza a drugich nie.
Tak jak napisał m@rtops aktualizacja tylko ze świeżo sformatowanego pendriva FA32, jeśli z jednego nie idzie, próbować z innego.

Awatar użytkownika
KoRaB
Posty: 41
Rejestracja: 21 listopada 2012, o 10:06
Odbiornik: Maximum T-105
Instalacja antenowa: antena pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Śrem

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: KoRaB »

@GUTEK@
Sądziłem, że do tego modelu również są z rozszerzeniem .bin
Napisałem tak, ponieważ wszystkie pliki aktualizacyjne, z którymi do tej pory miałem do czynienia (nie tylko do DVB-T ale i aplikacje komputerowe czy TV-SAT) miały właśnie rozszerzenie .bin

Awatar użytkownika
Mumia
Posty: 2
Rejestracja: 27 listopada 2012, o 09:12
Odbiornik: LV6TBOXHD
Instalacja antenowa: Tylko do filmów z HDD

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Mumia »

Dziękuję Panowie. Okazało się, że to wina pena była. Po zmianie na inny jak ręką odjął. Tylko myślałem że zostanie poprawiony sofy do odtwarzania wszystkich plików x264, a tu lipa. Ale nie ma co narzekać jest lepiej jak było. Jeszcze raz wielkie dzięki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gofer
Posty: 36
Rejestracja: 14 grudnia 2010, o 14:56
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź EC-4

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Gofer »

@GUTEK@ pisze:KoRaB a od kiedy to pliki z aktualizacją do 7828 są w formacie *.bin ?
Jeśli dobrze kojarzę, to ten dekoder jest na MStar 7818 i pliki aktualizacji oprogramowania mają właśnie rozszerzenie "bin".

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5438
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: @GUTEK@ »

Przeczytaj wersje softu którą spisał Mumia. Ma tuner V1 na 7828.

Awatar użytkownika
Gofer
Posty: 36
Rejestracja: 14 grudnia 2010, o 14:56
Nadajnik - obiekt nadawczy: Łódź EC-4

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: Gofer »

W takim razie zwracam honor. Założyłem, że piszemy tutaj tylko o "V2", zgodnie z tytułem wątku.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5438
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: LV6TBOXHD V2

Post autor: @GUTEK@ »

Tak to temat o V2, ale post o którym mowa właśnie dotyczył starszej wersji.

Odpowiedz