WIWA HD-90

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 24 marca 2012, o 20:19

No czyli jakaś tam poprawa tego nagrywania jest. Zobaczymy jak będzie w kolejnym sofcie, jak dostane coś co będzie się nadawało do wrzucania na forum to wrzucę.

Z programami darmowymi do obróbki h.264 jest cienko. Sam bym potrzebował czegoś dobrego, ale nic co by mi odpowiadało jeszcze nie znalazłem. Na razie poradziłem sobie tak że do wycinania używam SmartCutter, a potem do ewentualnej rekompresji Gordian Knot - tyle że to program pod MPEG2 i trzeba go trochę oszukać, ale daje rade.

lesiu81
Posty: 18
Rejestracja: 26 stycznia 2012, o 09:53
Odbiornik: WIWA HD-90 NEW
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy 11,4km

Re: WIWA HD-90

Post autor: lesiu81 » 25 marca 2012, o 07:24

Czyżby znowu mieszali coś w MUX'ach bo porozwalało mi programy. Co do nagrywania to jak na razie nagrywa bez żadnych problemów, zarówno zaplanowane nagrywanie jak i nagrywanie jednego programu a oglądanie innego. Soft z 24.02.2012

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 25 marca 2012, o 12:50

Mnie dzisiaj rozwaliło listę kanałów w TV LG.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-90

Post autor: m@rtops » 25 marca 2012, o 12:56

@gutek
czas w epg masz letni?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 25 marca 2012, o 13:09

Na kanałach TVP mam przesunięte EPG o godzinę, jeśli o to Ci chodzi.

dylemat24
Posty: 106
Rejestracja: 22 lipca 2011, o 15:24

Re: WIWA HD-90

Post autor: dylemat24 » 25 marca 2012, o 13:12

Wgrałem nowy soft ten z lutego i zmieniłem format usb na fat32.
Testuje nagrywanie.
Powiedzcie mi co się fizycznie przy zapisie zmienia jeżeli USB jest sformatowane na FAT32. Czy zapis jest dzielony na jakieś części czy zapisuje w jednym pliku nagranie?

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 25 marca 2012, o 13:59

Przy FAT32 dzieli co 2GB.

dylemat24
Posty: 106
Rejestracja: 22 lipca 2011, o 15:24

Re: WIWA HD-90

Post autor: dylemat24 » 25 marca 2012, o 14:09

a jak odtwarza? automatycznie łączy?

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 25 marca 2012, o 14:14

Nie testowałem szczerze mówiąc. Ale z tego co wiem, to nie ma praktycznie żadnej przerwy. Odrazu po osiągnięciu 2GB leci kolejny plik, ale nagrywanie jest ciągłe. Po prostu jest podzielone na części coś jak w WinRarze na party. Tylko przy odtwarzaniu może być trochę wkurzająca przerwa pomiędzy plikami (chwilowo czarny ekran po zakończeniu i wczytywaniu następnego pliku). Dlatego ja polecam NTFS. Oczywiście te pliki możesz potem połączyć np. Total Commanderem.

dylemat24
Posty: 106
Rejestracja: 22 lipca 2011, o 15:24

Re: WIWA HD-90

Post autor: dylemat24 » 25 marca 2012, o 14:17

Właśnie na NTFS wyłącza się nagrywanie i mówi że nie ma USB dlatego testuję na FAT 32 i jak na razie jest ok, zobaczymy co będzie dalej

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-90

Post autor: @GUTEK@ » 25 marca 2012, o 14:20

Mstary 7818 dzielą pliki co 512MB (chyba że w tym ostatnim sofcie to zmienili - nie sprawdzałem nawet).
Przy odtwarzaniu w tunerze wyświetlany jest pierwszy plik na liście nagrań i nie ma żadnych przerw gdy tuner przechodzi na kolejne pliki. Dzieje się to automatycznie.
Więc jeśli tylko nagrywamy i oglądamy na tunerze to dla nas jest jeden grzyb czy mamy dysk FAT32 czy NTFS.

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 25 marca 2012, o 14:21

Aha. Mi działa dobrze NTFS. FAT32 też, ale testowałem tylko na małym penie 1 GB.
Dzięki @GUTEK@ za sprostowanie. Ale gdzieś te 2 GB widziałem właśnie i mi się pomieszało.

jas57
Posty: 45
Rejestracja: 29 listopada 2011, o 16:16
Odbiornik: LG 32LH2010 + DVB-T Wiwa 90
Instalacja antenowa: DVZ balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: ok20 km od PKiN i Raszyn

Re: WIWA HD-90

Post autor: jas57 » 25 marca 2012, o 14:37

Nie zmienili,dzieli po 511 i ostatni to co zostało.

dylemat24
Posty: 106
Rejestracja: 22 lipca 2011, o 15:24

Re: WIWA HD-90

Post autor: dylemat24 » 25 marca 2012, o 14:38

Zgadza się sprawdziłem, dzięki :)

Awatar użytkownika
Strzelb@
Posty: 117
Rejestracja: 1 października 2009, o 22:53
Odbiornik: SONY KDL-46Z4500
WIWA HD50
Instalacja antenowa: Tri Digit + LNA 101
85 m.n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: WIWA HD-90

Post autor: Strzelb@ » 25 marca 2012, o 16:52

Niestety ostudzę trochę te optymistyczne wieści z poprawą nagrywania. Do tej pory było dobrze, ale dziś nagrywałem F1 z Polsatu na dysk NTFS. Po ok. 20min. nagranie się niespodziewanie kończy. Soft z lutego. Pzdr.

jas57
Posty: 45
Rejestracja: 29 listopada 2011, o 16:16
Odbiornik: LG 32LH2010 + DVB-T Wiwa 90
Instalacja antenowa: DVZ balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: ok20 km od PKiN i Raszyn

Re: WIWA HD-90

Post autor: jas57 » 25 marca 2012, o 16:59

Zebyśmy się zrozumieli,optymizm dotyczy Fat 32.

bbogi
Posty: 28
Rejestracja: 15 sierpnia 2011, o 21:46
Odbiornik: WIWA HD 50 NEW + DISP
Instalacja antenowa: Siatka + LNA177
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Skrzyczne, + okolica

Re: WIWA HD-90

Post autor: bbogi » 25 marca 2012, o 17:03

m@rtops pisze:@gutek
czas w epg masz letni?
U mnie aktualnie jest letni. Rano na tunerze też był letni.

DVBManiak

Re: WIWA HD-90

Post autor: DVBManiak » 25 marca 2012, o 17:15

Strzelb@ pisze:Niestety ostudzę trochę te optymistyczne wieści z poprawą nagrywania. Do tej pory było dobrze, ale dziś nagrywałem F1 z Polsatu na dysk NTFS. Po ok. 20min. nagranie się niespodziewanie kończy. Soft z lutego. Pzdr.
Ja też nagrywałem F1 na pendrive 32 GB NTFS i bez problemów. Całość prawie 3h.

dylemat24
Posty: 106
Rejestracja: 22 lipca 2011, o 15:24

Re: WIWA HD-90

Post autor: dylemat24 » 25 marca 2012, o 17:17

Strzelb@ pisze:Niestety ostudzę trochę te optymistyczne wieści z poprawą nagrywania. Do tej pory było dobrze, ale dziś nagrywałem F1 z Polsatu na dysk NTFS. Po ok. 20min. nagranie się niespodziewanie kończy. Soft z lutego. Pzdr.
Potwierdzam, tak właśnie jest wyświetla komunikat o USB, że usunięto i przerywa nagranie,

zrobiłem format pendriva do FAT32, testuje od rana różne opcje i jeszcze mi nie przerwało.

soft z lutego, pendrive 16GB PATRIOT,

Awatar użytkownika
Strzelb@
Posty: 117
Rejestracja: 1 października 2009, o 22:53
Odbiornik: SONY KDL-46Z4500
WIWA HD50
Instalacja antenowa: Tri Digit + LNA 101
85 m.n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem

Re: WIWA HD-90

Post autor: Strzelb@ » 25 marca 2012, o 17:23

DVBManiak pisze:Ja też nagrywałem F1 na pendrive 32 GB NTFS i bez problemów. Całość prawie 3h.
Czyli nagrywanie to dalej loteria. W sofcie nic w tym temacie nie zrobili i dalej nie wiedzą co jest źle. Ot i cała prawda.

Odpowiedz