WIWA HD-80

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-80

Post autor: m@rtops » 22 kwietnia 2012, o 20:40

wojtek508 pisze:a jest szansa, że wzmocnią nadawanie mux1?
chyba mux3? - na to bym nie liczył przed wył analogu
wojtek508 pisze:wymienić antene, bo ona to pamięta wczesne lata 90
wojtek508 pisze: Antene mam około 15 letnią,
to nam daje ok 1997rok :D
a jaką masz antenę?

wojtek508
Posty: 6
Rejestracja: 21 kwietnia 2012, o 21:51
Odbiornik: WIWA HD-80
Nadajnik - obiekt nadawczy: TON Łódź

Re: WIWA HD-80

Post autor: wojtek508 » 22 kwietnia 2012, o 20:52

Opieram się na relacji ojca. A co do anteny to usłyszałem tylko ,że zwykłą:) zmienie antene bez pytania i tyle :)

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-80

Post autor: m@rtops » 22 kwietnia 2012, o 21:08

może pomoże wzmacniacz?(choć przy tej odległości może przesterować mux2)
ale wymiana jak masz możliwość to jak najbardziej będzie korzystniejsza
wojtek508 pisze: zmienie antene bez pytania i tyle :)
zepsuj tacie odbiór :evil: hehe

grandmmaster
Posty: 17
Rejestracja: 16 maja 2012, o 22:43

Re: WIWA HD-80

Post autor: grandmmaster » 17 maja 2012, o 21:39

witam, mam zamiar kupić ten dekoder (lub inny który ma tą opcję). interesuje mnie czy macie w nim w opcji nagrywanie, harmonogram, tryb VIEV (lub mode) (na samym dole). tryb ten rozumiem że pozwoli żeby dekoder o określonej godzinie się właczył i wyłaczył bez nagrywania.
http://obrazki.elektroda.pl/5506025600_1337232903.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/6905731900_1337241338.jpg

dajcie znać czy taka opcja jest. opcja ta odpali mi automatycznie dvd hdd które nagra mi program na dysk w dvd.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-80

Post autor: @GUTEK@ » 17 maja 2012, o 21:43

To ty kupujesz 3 różne tunery?

Wszystkie tunery na MStar i ALI, jeśli nie mają wyciętego całkiem PVR to mają możliwość zaprogramowania nagrywania lub podglądu.

grandmmaster
Posty: 17
Rejestracja: 16 maja 2012, o 22:43

Re: WIWA HD-80

Post autor: grandmmaster » 17 maja 2012, o 21:49

@GUTEK@ pisze:To ty kupujesz 3 różne tunery?
nie. jutro bede miał 15 min, żeby wpaść do sklepu, wziąć w łape dekoder zapłacić i wyjść ze sklepu. nie będę miał możliwości analizowania. chcę dzisiaj wybrać ten który ma opcję ta której szukam. Brak cyfrowego wzkaźnika programu nie przeszkadza?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-80

Post autor: @GUTEK@ » 17 maja 2012, o 21:58

Jakiego zaś "cyfrowego wskaźnika programu"?
Chodzi Ci o wskaźniki sygnału? Wiwy w nowych wersjach softu posiadają już podwójne wskaźniki siły i jakości sygnału.

grandmmaster
Posty: 17
Rejestracja: 16 maja 2012, o 22:43

Re: WIWA HD-80

Post autor: grandmmaster » 17 maja 2012, o 22:35

@GUTEK@ pisze:Jakiego zaś "cyfrowego wskaźnika programu"?
Chodzi Ci o wskaźniki sygnału? Wiwy w nowych wersjach softu posiadają już podwójne wskaźniki siły i jakości sygnału.
nazwałem tak "numer programu" wyświetlany na ekraniku którego tutaj jest brak.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-80

Post autor: @GUTEK@ » 17 maja 2012, o 22:37

Chodzi Ci o wyświetlacz na obudowie tunera?
To masz model WIWA HD90 z wyświetlaczem.
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=36&t=2675

grandmmaster
Posty: 17
Rejestracja: 16 maja 2012, o 22:43

Re: WIWA HD-80

Post autor: grandmmaster » 17 maja 2012, o 22:56

różnica to tylko wyświetlacz... przydaje się on w ogóle? zakładając że i tak nie będe widział godziny z odległości 3m bo jestem ślepy :P to czym on się do czegoś przydaje? różnica między 80 a 90 jest tylko ten ekran?

mikar1
Posty: 51
Rejestracja: 7 września 2011, o 23:19
Odbiornik: Telewizor Kineskopowy LG, dekoder DVB-T GoClever Cineo 300
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa z Dipolem Pionowym Pjedynczym.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raabego / Piaski(bokiem)

Re: WIWA HD-80

Post autor: mikar1 » 18 maja 2012, o 10:57

W Mediaexpercie jest promocyjnie za 89 zl ten tuner. Czy jest sens kupować go jako "trzeci tuner w domu". Nie chodzi mi o to czy ma dziesiątki bajerów tylko o jego wytrzymałość tak by nie spaliło się coś w nim po miesiącu.

grandmmaster
Posty: 17
Rejestracja: 16 maja 2012, o 22:43

Re: WIWA HD-80

Post autor: grandmmaster » 18 maja 2012, o 11:44

Kurde u mnie w media nie ma. W neonecie jest za 130 zl. W necie cenowo od 100zl plus wysyłka.

neblyn

Re: WIWA HD-80

Post autor: neblyn » 18 maja 2012, o 12:49

piszecie w zlym temacie. tunery, ktore sa teraz dostepne sa na nowych procesorach i nazwane sa hd-80 new
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f= ... new#p81437
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, o 15:54 przez neblyn, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-80

Post autor: @GUTEK@ » 18 maja 2012, o 15:15

No dokładnie, na forum jest nawet temat o HD80NEW.

mikar1
Posty: 51
Rejestracja: 7 września 2011, o 23:19
Odbiornik: Telewizor Kineskopowy LG, dekoder DVB-T GoClever Cineo 300
Instalacja antenowa: Antena Siatkowa z Dipolem Pionowym Pjedynczym.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raabego / Piaski(bokiem)

Re: WIWA HD-80

Post autor: mikar1 » 18 maja 2012, o 15:21

Możliwe nie wiem, W gazetce raklamowej podane jest WIWA HD-80 bez żadnego NEW więc piszę w tym. Pojęcia nie mam czy one są Old New czy jakieś inne.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-80

Post autor: @GUTEK@ » 18 maja 2012, o 20:12

W tej chwili wątpię by jeszcze były w sprzedaży wersje nie-NEW. Po prostu tego nie napisali, zresztą ja nigdzie po za aukcjami nie widziałem żeby dopisywali że to wersje NEW.

pawelpad

Re: WIWA HD-80

Post autor: pawelpad » 24 maja 2012, o 10:44

witam mam wiwe hd80 model hd7828 potrzebuje wgrać nowy soft
znalazłem ale moja wiwa nie widzi tego pliku na pen drive plik typu .bin w meni muzyka.
Może ktoś pomoże

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: WIWA HD-80

Post autor: m@rtops » 24 maja 2012, o 10:53

myślę że podstawa jak w innych:
pen sformatowany w fat32 i tylko plik z softem na penie :D

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: WIWA HD-80

Post autor: @GUTEK@ » 24 maja 2012, o 11:00

Po pierwsze gdzieś ty znalazł do tego aktualizację.
Po drugie pliki z aktualizacją do MSD7828 mają nie rozszerzenie *.bin, a *.AP
Po trzecie jeśli plik nie jest wyświetlany to znaczy że nie jest do tego modelu.

pawelpad

Re: WIWA HD-80

Post autor: pawelpad » 24 maja 2012, o 12:11

no własnie a jest aktualizacja do mojego modelu?

Odpowiedz