PINNACLE PCTV 310I

madbol
Posty: 18
Rejestracja: 30 września 2010, o 23:24

PINNACLE PCTV 310I

Post autor: madbol »

Witam -czy ktoś ma kartę dvb-t Pinnacle 310I,bo mam problem z odbiorem MPEG4.
Do puki nadawali MPEG2 wszystko OK.Oglądam ale innym programem Splash Lite tylko niema ocji nagrywania.

husky83
Posty: 97
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: Pinnacke 310I

Post autor: husky83 »

Sądzę,że chodzi o to, że oprogramowanie Pinnacle do odbioru TV wspiera mpeg2 i mpeg4, ale to drugie to opcja dodatkowa - płatna. Jest cała masa innych programów do odbioru DVB-T, np. AltDVB (nie pamiętam innych nazw).

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: Pinnacke 310I

Post autor: janek 77 »

Jeśli chcesz używać soft Pinnacle to ściągnij nowy.
Być może Twój klucz pozwoli na darmowe odblokowanie H264.
Nowe produkty na to zezwalają.
Jest opcja w narzędziach

Zwsze można uzywać inny np. ten Splash lite. Ja używam AltDVB co prawda z innym tunerem ale ten też pójdzie
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2010, o 18:23 przez janek 77, łącznie zmieniany 1 raz.

Maniek99
Posty: 586
Rejestracja: 15 października 2010, o 18:14
Odbiornik: WIWA HD95MC

Re: PINNACLE 310

Post autor: Maniek99 »

U mnie na takim zestawie śmiga bez problemu:
Pinnacle 310i
AltDVB
CoreAVC 2.0
AC3filter
VMR7
XP
Grafika bez wspomagania H264.

madbol
Posty: 18
Rejestracja: 30 września 2010, o 23:24

Re: PINNACLE 310

Post autor: madbol »

Witam...zaistalowałem oprogramowanie pinnacle 5.4.1.3038 i Smiga od strzału ale przez 15 dni,
morze ma ktoś pomysła na to.Dzięki wszystkim za podpowiedz.

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: PINNACLE 310

Post autor: janek 77 »

Zawsze mozesz używać Windows MediaCenter. Pinnacle ma plik do używania MC.
Zainstalowałeś wersję 5 a jest już TVCenter 6.4.0.784. Jak masz serial to nie ma ograniczenia używania H264. Wystarczy odblokować chyba że to wcześniejsze wersje i może nie zawierają możliwości odblokowania kodeka. Poszukaj w ustawieniach

madbol
Posty: 18
Rejestracja: 30 września 2010, o 23:24

pinnacle 310i

Post autor: madbol »

Witam....mam problem z fonią występują krótkie przerwy jak łkanie .Oprogramowanie 5.4.1.

Awatar użytkownika
zgf1
Posty: 100
Rejestracja: 31 marca 2009, o 02:50

Re: pinnacle 310i

Post autor: zgf1 »

Zainstaluj SkyView.
http://www.skyview.pl/

madbol
Posty: 18
Rejestracja: 30 września 2010, o 23:24

Re: pinnacle 310i

Post autor: madbol »

zgf1 pisze:Zainstaluj SkyView.
http://www.skyview.pl/
Dzięki za podpowiedź będę próbował.

Awatar użytkownika
derwalski
Posty: 80
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Bravia W4000/LV5HDeluxe/Wiwa HD-90/Opticum HD TS 9600
Instalacja antenowa: 11 el. Y-U
Nadajnik - obiekt nadawczy: Żółwieniec/Śrem

Re: PINNACLE 310

Post autor: derwalski »

Właśnie przed chwilką na znanym serwisie aukcyjnym zamówiłem "dla sportu" rzeczony tuner za całe 39 PLN (Tuner TV PCI Pinnacle PCTV Hybrid Pro 310I gwar/FV). Jak to się spisuje i czy nie lepiej było mi kupić skrzynkę piwa? Mój hardware to Athlon 3000+ plus nVidia GT220. Dawniej w sklepach sprzedawano to to w cenie 200 PLN, więc cena wydaje się nie wygórowana.

Odpowiedz