No mi ten pasek jest oczywiście potrzebny, tylko nie w formie kropekPasek z kropeczkami to jak dla mnie idealne rozwiązanie, nie trzeba myśleć ile programu już przeleciało. Owszem mogliby zamiast nich dać coś mniejszego, ale nie jest źle.

No mi ten pasek jest oczywiście potrzebny, tylko nie w formie kropekPasek z kropeczkami to jak dla mnie idealne rozwiązanie, nie trzeba myśleć ile programu już przeleciało. Owszem mogliby zamiast nich dać coś mniejszego, ale nie jest źle.
Niestety to nie jest miarodajne porównanie. Tak jak napisał kolega @GUTEK@. Gdybyś podłączył Signala w miejsce TV i odbierał by z zacięciami, to można mówić o mniejszej czułości.tomaszek18 pisze:do mojego signala od anteny jest długość kabla wynosi 15 metrów, a do telewizora z wbudowanym tunerem DVB-T 27 metrów. I jakość sygnału jest na nim lepsza, niż na signalu,
Niestety nie tylko. Co więcej, kable z linką mają najczęściej większe tylko tłumienie, a pozostałe parametry nie muszą być gorsze.tomaszek18 pisze:Co do wycinania częstotliwości przez kabel to tylko kable z linką zamiast pojedynczego druta lub brakiem folii przy ekranie, czyli tanie podróbki,
lol lol lol. jak zauwazylem w innym poscie canva t710 jest nieco ciensza niz signal hd 507. ten wyglada tak samo jak t710 i w specyfikacji nie ma e-ac3, tak jak canvavigoo pisze:Czym to się różni od Signala i kto ich zmusił do zmiany nazwy na wielce oryginalną "NTC-22HD" ?
Tak, bez problemu. Możesz do dźwięku zastosować dodatkowo przejście 2xRCA -> 1xRCA celem złożenia dwóch kanałów audio w jeden. Są przejścia SCART <-> RCA z przełącznikiem kierunków.rupertvelbob pisze:Witam,
mój tv posiada jedynie wejście 2 x RCA (CINCH), czy za pomocą kabla z przejściem SCART-CINCH będę mógł bez problemu podłączyć HD-507?
Dzięki za szybką dopowiedz!Bartosz Czach pisze:rupertvelbob pisze:Możesz do dźwięku zastosować dodatkowo przejście 2xRCA -> 1xRCA celem złożenia dwóch kanałów audio w jeden. Są przejścia SCART <-> RCA z przełącznikiem kierunków.
Dobra zasada - najpierw pomyśl a później pisz i wklejaj!qwerty pisze:Jak chcesz podłączyć ten adapter? :>
No, nie będzie łatwo, ale najgorsze jest to, że ja go już kupiłem na Allegro...@GUTEK@ pisze:Jest też coś takiego jak przejście gniazdo SCART na cinche, z tym że trudno dostać.
Inne rozwiązanie to gniazdo SCART - gniazdo SCART do połączenia dwóch przewodów.
W takim przypadku jak trzeba kombinować z tymi cinchami nie prościej będzie kupić po prostu tuner które będzie miał odpowiednie wyjścia?
dokladnie takie rozwiazanie jest ok. potrzebne materialy i schemat scart.@GUTEK@ pisze:Ja to bym kupił takie małe konektorki żeby pasowały na te piny ze SCARTa przylutował do tego kabelki, z drugiej strony wtyki cinch i gotowe. Najtańsze i najprostsze, z tym że wymaga trochę umiejętności. Może masz jakiegoś znajomego co będzie w stanie coś takiego skonstruować.
Ja piernicze 40zł za kawałek plastiku.mmm777 pisze:Albo coś takiego: http://www.nikomp.com.pl/opisy/AY000/AYSCG3WB.htm , jeżeli ktoś bliżej Katowic.