TLW/SZA pisze:Pytanie merytoryczne czy był wogóle sens doświetlania Starachowic takim nadajniczkiem,jak do Świętego Krzyża jest bardzo blisko.
TSR z ul. Martenowskiej doświetla takie miejscowości, jak słynny z kawałów Wąchock oraz pobliski Marcinków, a także zachodnie dzielnice Starachowic(zaraz od wjazdu drogą 42 od strony Skarżyska). Sprawdzone osobiście przeze mnie po kierunkach anten na dachach u ludzi
Ps. Pamiętam jeszcze z czasów analogu, jak na zwykłej kierunkowej antenie z Dipola z symetryzatorem dość dobrze (z niewielkim śniegiem na ekranie) odbierałem TVP1 k.35 oraz TVP2 k.41 u siebie w Skarżysku- pomimo niewielkiej mocy doświetlacza oraz odległości ok. 20km w linii prostej. Obecnie podejrzewam, iż "kierunek" mojej "siatki" na Św. Krzyż pokrywa się częściowo z TSR na ul. Martenowskiej ale nie ma to żadnego wpływu na odbiór u mnie Mux-3 na k.47, jak również pozostałych Muxów ze Św. Krzyża. Na chwilę obecną (deszczowa pogoda i silny wiatr) wszystkie 3 Muxy u mnie odbierają z siłą od 97% do 100%, jakość zawsze 100%.
Edit: @Domel28 TVP1 w analogu z ul. Martenowskiej (w kwestii wyjaśnienia) było najpierw przed wprowadzeniem cyfryzacji tv tj. do 2011r. na k.35. Dopiero później przeniesiono go na k.49 Informacja na ten temat była zamieszczona np. tutaj:
http://nt.interia.pl/news-zmiany-w-emis ... nId,692410
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2014, o 08:42 przez
pablo82, łącznie zmieniany 2 razy.