DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5397
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: @GUTEK@ » 11 lipca 2011, o 21:12

pikaczu pisze:w innych nadajnikach, to wlaczyli 1 dzien przed terminem
Litości! Chłopie i tak Ci włączą ponad dwa tygodnie przed terminem, skończ już biadolić te 3 dni wytrzymasz. Wyjdź na dwór trochę puki jest pogoda i nie leje.

pikaczu
Posty: 1361
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: pikaczu » 11 lipca 2011, o 21:31

@GUTEK@ pisze:Wyjdź na dwór trochę puki jest pogoda i nie leje.
przez tydzien bylem w bulgaari, i mi skora schodzi

Awatar użytkownika
Drekan
Posty: 1065
Rejestracja: 12 stycznia 2010, o 13:15
Odbiornik: Samsung 32C650
Instalacja antenowa: ATX 55, antena siatkowa z SWA-49 w polaryzacji wertykalnej
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Ostrawa, Čadca

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: Drekan » 11 lipca 2011, o 21:36

brzeg pisze:Witam !
Dzisiaj zaobserwowałem, że na kanale 49 jest dziwnym cudem tv Prima.Nie wiem czy to są jakieś odbicia z kanału 48 czy jak ? Może ktoś wie o co tu chodzi ? Co ja wiem to z Ostrawy Prima jest na kanale 48.
A co odbierasz na kanale 48? :?:

Może po prostu telewizor błędnie przypisuje numer kanału.

marcin6660
Posty: 547
Rejestracja: 1 marca 2009, o 17:03
Odbiornik: Samsung UE48H6500 , UE32H5500 , UE58J5200 , P2270HD , Lion 2
Instalacja antenowa: Telkom Telmor ASR-860 P25
Wysokość ok.390m/n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice , Skrzyczne , Częstochowa

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: marcin6660 » 11 lipca 2011, o 22:47

Ludzie opanujcie się. Co to jakiś cud ma być. Skoro podano że 14 to 14 i po co to biadolenie czy dzień wcześniej czy później i tak jest znacznie wcześniej niż planowano. Co dzieci są na tym forum ?

Awatar użytkownika
brzeg
Posty: 306
Rejestracja: 25 grudnia 2010, o 19:36
Odbiornik: SamsungUE46B7000,LE37C650, T27C370,WiwaHD-90,P7131,LV5Tdlx
Instalacja antenowa: Siatka
Logarytma
Dipol 16/21-69
Wzm. IVO ZR01+LNA-177
Anteny zawieszone na 5,5m.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne,Katowice,Czechy

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: brzeg » 11 lipca 2011, o 22:55

Drekan pisze:
brzeg pisze:Witam !
Dzisiaj zaobserwowałem, że na kanale 49 jest dziwnym cudem tv Prima.Nie wiem czy to są jakieś odbicia z kanału 48 czy jak ? Może ktoś wie o co tu chodzi ? Co ja wiem to z Ostrawy Prima jest na kanale 48.
A co odbierasz na kanale 48? :?:

Może po prostu telewizor błędnie przypisuje numer kanału.
Na kanale 48 jet prima rewelacyjnej jakości podobna do cyfrowej jakości, a 49 tam są jakieś odbicia np. 5 sekund jest dźwięk potem przez 3 minuty znowu go niema i ciągle jak by tam latały duchy.

Nardis
Posty: 150
Rejestracja: 17 lutego 2011, o 01:30
Odbiornik: Hyundai DVB4H 632 PVR
Instalacja antenowa: ATX DIPOL VENA o długości 4m +
wzmacniacz SWA9701 + 130m kabla TRISET
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy,Chorągw,Gubałówka,Wręczyca

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: Nardis » 12 lipca 2011, o 00:43

brzeg pisze:
Drekan pisze:
brzeg pisze:Witam !
Dzisiaj zaobserwowałem, że na kanale 49 jest dziwnym cudem tv Prima.Nie wiem czy to są jakieś odbicia z kanału 48 czy jak ? Może ktoś wie o co tu chodzi ? Co ja wiem to z Ostrawy Prima jest na kanale 48.
A co odbierasz na kanale 48? :?:

Może po prostu telewizor błędnie przypisuje numer kanału.
Na kanale 48 jet prima rewelacyjnej jakości podobna do cyfrowej jakości, a 49 tam są jakieś odbicia np. 5 sekund jest dźwięk potem przez 3 minuty znowu go niema i ciągle jak by tam latały duchy.

To modulacja skrośna - po prostu dałeś za mocny wzmacniacz i silna Prima się "powiela" :)

pozdrawiam,

pikaczu
Posty: 1361
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: pikaczu » 12 lipca 2011, o 17:22

do emitela:

czy moglibyscie juz jutro(13 lipca)wlaczyc dvb-t mux 2 w kosztowach, tak okolo 12?

Awatar użytkownika
Martinez1989
Posty: 381
Rejestracja: 8 października 2010, o 01:40
Odbiornik: LG M237WDP FergusonAriva210,250 FT-8100 HD,RTL2838 DualDab4
Instalacja antenowa: ATX-107 pol.V, 7 el. VHF

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: Martinez1989 » 12 lipca 2011, o 17:25

pikaczu pisze:do emitela:

czy moglibyscie juz jutro(13 lipca)wlaczyc dvb-t mux 2 w kosztowach, tak okolo 12?

Kolego jak będziesz tak marudził to wogóle Ci nie włączą. Za dwa dni będziesz miał.

pozdrawiam Cię :)

Awatar użytkownika
brzeg
Posty: 306
Rejestracja: 25 grudnia 2010, o 19:36
Odbiornik: SamsungUE46B7000,LE37C650, T27C370,WiwaHD-90,P7131,LV5Tdlx
Instalacja antenowa: Siatka
Logarytma
Dipol 16/21-69
Wzm. IVO ZR01+LNA-177
Anteny zawieszone na 5,5m.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne,Katowice,Czechy

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: brzeg » 12 lipca 2011, o 19:37

pikaczu pisze:do emitela:

juz jutro(13 lipca)wlaczyc dvb-t mux 2 w kosztowach
:lol: A o co chodzi przecież 2 dni to nie jest tak dużo, z tego co ja wiem to Ty, ja i jeszcze kilka osób straciliśmy mux2 ze Skrzycznego jakieś 2 miesiące temu.Ja tutaj w przenośni strzelam szampany z radości, bo będę znowu mieć Tvn-y i Polsat-y;) . No jeśli w czwartek gdzieś jedziesz to pech.

marcin6660
Posty: 547
Rejestracja: 1 marca 2009, o 17:03
Odbiornik: Samsung UE48H6500 , UE32H5500 , UE58J5200 , P2270HD , Lion 2
Instalacja antenowa: Telkom Telmor ASR-860 P25
Wysokość ok.390m/n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice , Skrzyczne , Częstochowa

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: marcin6660 » 13 lipca 2011, o 05:33

Brak w nocy TVP2 , TVP Info i Polsatu - pewnie jakieś prace trwają.

emiter7
Posty: 54
Rejestracja: 12 lipca 2011, o 11:32

Post autor: emiter7 » 13 lipca 2011, o 12:48

Witam jak włączą dvb-t to prosze dac cynk.pozdrawiam z osielca.

pikaczu
Posty: 1361
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: pikaczu » 13 lipca 2011, o 20:50

o ktorej tak wlacza dvb-t mux 2 w kosztowach, jutro?

piotr'ek
Posty: 128
Rejestracja: 4 sierpnia 2009, o 13:43

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: piotr'ek » 13 lipca 2011, o 21:04

16:24 bo wtedy do domu wracam... Przestań męczyć! Jak włączą to zobaczysz, albo tutaj przeczytasz.

pikaczu
Posty: 1361
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: pikaczu » 13 lipca 2011, o 21:36

piotr'ek pisze:16:24 bo wtedy do domu wracam... Przestań męczyć! Jak włączą to zobaczysz, albo tutaj przeczytasz.
a ty nie mosz czasem odbierac z krakowa, ktory bedzie dopiero 20 lipca?

piotr'ek
Posty: 128
Rejestracja: 4 sierpnia 2009, o 13:43

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: piotr'ek » 13 lipca 2011, o 21:44

Ja to teoretycznie mogę odbierać Skrzyczne, Kraków, Katowice i Częstochowę. Kraków (jak nadawał 2 lata temu) i Skrzyczne (bez specjalistycznej anteny ze wzmacniaczem nie da rady) już ćwiczyłem. Więcej mi się nie chciało. Z w/w lokalizacji najlepszy na siatkówce będę miał odbiór z Katowic ze względu na moc, lokalizację nadajnika i ukształtowanie terenu.

pikaczu
Posty: 1361
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: pikaczu » 13 lipca 2011, o 21:52

piotr'ek pisze:Ja to teoretycznie mogę odbierać Skrzyczne, Kraków, Katowice i Częstochowę. Kraków (jak nadawał 2 lata temu) i Skrzyczne (bez specjalistycznej anteny ze wzmacniaczem nie da rady) już ćwiczyłem. Więcej mi się nie chciało. Z w/w lokalizacji najlepszy na siatkówce będę miał odbiór z Katowic ze względu na moc, lokalizację nadajnika i ukształtowanie terenu.
niezle

an10ka-dx
Posty: 275
Rejestracja: 5 stycznia 2011, o 20:19
Odbiornik: GM-9080, LG
Instalacja antenowa: yagi-19elem+symetryzator
Rozgałęźnik 2xTV
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ok.92km do nad. Skrzyczne

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: an10ka-dx » 13 lipca 2011, o 22:09

Oj "pikaczu" dzisiaj to chyba najdłuższa doba pomiędzy 13 a 14 lipca ;)
Szkoda, że nie pracujesz przy uruchomieniu DVB-T w Polsce, tak byśmy oglądali już teraz trzy mux-y. Pozdrawiam :!:

pikaczu
Posty: 1361
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Odbiornik: sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: pikaczu » 13 lipca 2011, o 22:17

no, a nawet 5 muxow.

an10ka-dx
Posty: 275
Rejestracja: 5 stycznia 2011, o 20:19
Odbiornik: GM-9080, LG
Instalacja antenowa: yagi-19elem+symetryzator
Rozgałęźnik 2xTV
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ok.92km do nad. Skrzyczne

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: an10ka-dx » 13 lipca 2011, o 22:31

:lol: :lol: :lol:

Linoge

Re: DVB-T Katowice-Kosztowy

Post autor: Linoge » 13 lipca 2011, o 22:33

Na Kosztowach byłem jakiś tydzień temu. Zapytałem pracowników kiedy planują uruchomienie DVBT a ich odpowiedź sugerowała sierpień ze względu na opóźnienia w dostawie sprzętu z Japonii.
Na obecna chwilę na kanale 52 nic nie ma.

Odpowiedz