DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Awatar użytkownika
ObywatelDVB-T
Posty: 2016
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 / Ferguson DAB+150
Instalacja antenowa: UHF 44/21-69 Tri Digital + UHF 19/21-69 + VHF Dipol 11/5-12 + wzm. Terra MA-062
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Kamieńsk, Św.Krzyż

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: ObywatelDVB-T »

Wydaje mi się, że na nim nie będzie działać, ma starszą wersję HbbTV 1.5 na której teoretycznie powinno też działać. Od 1 stycznia obowiązująca jest wersja minimum 2.0.1 może Sony zaktualizuje. Więcej na ten temat może Ci powiedzieć kol. @dvbtowiec, w innym temacie był już opisywany ten problem.

pikaczu
Posty: 1396
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Aha, oby sony zaktualizowało szybko :(

udj
Posty: 9
Rejestracja: 29 grudnia 2020, o 13:19
Miejscowość: Bytom
Odbiornik: SONY KD-49XH8505
Instalacja antenowa: Antena Sencor SDA630 DVB-T
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: udj »

DVBtolog pisze: 25 listopada 2020, o 17:29 W północnej części Bytomia kanał 27 z Mux5 jest nieosiągalny.Brak sygnału od 19-tego listopada. Znajomi twierdzą to samo.Wszystkie Muxy i kanały, odbiór w stu procentach, oprócz kanału 27?
Bytom - Szombierki, Grota-Roweckiego kanał 27 sygnał 100/100

pikaczu
Posty: 1396
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Czy odbieracie czeski mux z ct sport, antena skierowana na kosztowy?

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 1112
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Miejscowość: okolice Radomska
Odbiornik: LG UK6300
Instalacja antenowa: ATX-91, wzmacniacz AWS-141ST
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: blockbuster »

Już od paru ładnych godzin na k27 panuje ciemność . Wiadomo, że to testy i w każdej chwili mogą wyłączać ale ciekawe co jest powodem.

pikaczu
Posty: 1396
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

W tychach też brak.

Awatar użytkownika
ObywatelDVB-T
Posty: 2016
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 / Ferguson DAB+150
Instalacja antenowa: UHF 44/21-69 Tri Digital + UHF 19/21-69 + VHF Dipol 11/5-12 + wzm. Terra MA-062
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Kamieńsk, Św.Krzyż

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: ObywatelDVB-T »

Faktycznie u mnie też nie ma.

Awatar użytkownika
TLW/SZA
Posty: 873
Rejestracja: 9 czerwca 2013, o 16:41
Miejscowość: Moskorzew/Szczekociny
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż/RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: TLW/SZA »

U mnie też brak sygnału.

MUX 1000
Posty: 157
Rejestracja: 10 grudnia 2011, o 14:15

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: MUX 1000 »

Drugi dzień i nadal ciemność, czyżby koniec testów ? :D

dvbtowiec
Posty: 1233
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: dvbtowiec »

Z Chorąwicy K27 nadaje.

udj
Posty: 9
Rejestracja: 29 grudnia 2020, o 13:19
Miejscowość: Bytom
Odbiornik: SONY KD-49XH8505
Instalacja antenowa: Antena Sencor SDA630 DVB-T
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: udj »

Bytom, również brak sygnału ?
Czy ten brak sygnału to nadajnik Katowice - Kosztowy, czy nadajnik Skrzyczne ???

mac_33
Posty: 479
Rejestracja: 30 czerwca 2010, o 09:58

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: mac_33 »

Pewnie włączyli docelowe kodowanie DVB-T2 trzeba będzie wymienić szrot :D a tak poważnie to dziwny ten brak informacji ze strony Emitel.

Kacper_FMDX
Posty: 34
Rejestracja: 13 lutego 2020, o 15:43
Miejscowość: Tarnowskie Góry
Odbiornik: LGTV UM7450PLA
TechniSat Viola 3
Instalacja antenowa: DVB-T: Telmor ASR Classic
UKF-FM: Dipol 3 RZ/B
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Lysa Hora

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Kacper_FMDX »

16.01.21 brak odbioru MUX5

am haarec
Posty: 28
Rejestracja: 22 stycznia 2020, o 11:20
Miejscowość: Piekary Śląskie
Nadajnik - obiekt nadawczy: Lysa Hora,Ornontowice,Kosztowy,Skrzyczne

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: am haarec »

Na k.27 ciemność widzę. :roll: To już trzeci dzień.Oczywiście nadajnik Kosztowy,z Krakowa nie odbieram,niestety. :(

rysiuhelix
Posty: 6
Rejestracja: 15 stycznia 2021, o 17:43
Miejscowość: Blachownia

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: rysiuhelix »

U mnie w Lisowie też stabilne 0% sygnału . :D
Szkoda - tym bardziej , że tydzień temu kupiłem nowy tunet DVB-T2 .

Awatar użytkownika
TLW/SZA
Posty: 873
Rejestracja: 9 czerwca 2013, o 16:41
Miejscowość: Moskorzew/Szczekociny
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż/RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: TLW/SZA »

Programy z testowego mux-5 powróciły, pewnie jakaś awaria była.

k27: https://i.postimg.cc/7ZT2z3Zc/20210118-091908.jpg

am haarec
Posty: 28
Rejestracja: 22 stycznia 2020, o 11:20
Miejscowość: Piekary Śląskie
Nadajnik - obiekt nadawczy: Lysa Hora,Ornontowice,Kosztowy,Skrzyczne

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: am haarec »

Tak,powrócił sygnał na k.27 :D

Odpowiedz