Wygrałem swoją sprawę z DELLem, wygrałem z PKP ale w imię czego mam odwalać za frico robotę Emitela?
Ja nie jestem partnerem dla UKE. Wy tak.
Może mnie zatrudnicie?

Ciekawe jest to co piszesz, ale to nijak się ma do rzeczywistości, bo ja na ten przykład mam telewizor Samsung z wbudowanym tunerem DVB-T za ponad 3200zł. produkcji słowackiej, drugi tuner zewnętrzny Ariva T-60 za około 170zł. produkcji chińskiej i problemy są na obydwóch jednakowe, jeśli chodzi o Wręczycę k.41 i o Kosztowy k.41 i k.55. Natomiast jak wcześniej pisałem na obydwóch odbiornikach odbieram idealnie na antenie ze zwykłym symetryzatorem ze Św. Krzyża odległość 112,4km. a z odległości 49km. i 56km. nie mogę stabilnie odbierać nawet z wszelkiego rodzaju wzmacniaczami czego też próbowałem a analog zawsze odbierałem z Wręczycy cyfrowe także dopóki nadawało samo Błeszno bez FSN k.41 z mocą 2kW - ciekawe prawda?Maciejek pisze:Zastanawiające. Wszyscy zgłaszający problemy korzystają, w większości, z chińskich przystawek czy tunerków usb. Chyba producenci nie do końca wiedzą jak zaimplementować zgodne procedury w te urządzenia. I tu jest problem, a nie SFN, jak ktoś kiedyś puścił plotkę.
Wow! Kolejny krajowy ekspert z Ciebie. Naprawdę wierzysz w to co napisałeś? Nie wiedziałem, że siedząc w domciu przed telewizorem można wysnuć takie odkrywcze wnioski. Proponuję uderzyć do Emitela i pokazać im jak się synchronizuje nadajniki o łamaniu fali nawet nie wspominając.TLW/SZA pisze:Podczas wczorajszej konserwacji Wręczycy,tez nie udało się złapać MUX3,czyli dewiza jest prosta wszystkie trzy obiekty są nieprecyzyjnie zsynchronizowane i dochodzi do tzw dyfrakcji czyli do załamania się fali nośnej sygnału lub jej zdublowania
@Zolmarze skoro masz świetny tunerek i świetną instalację, które Ci wszystko odbierają po co tu bijesz pianę i jęczysz o braku odbioru, o beznadziejnym SFN`ie ferując domniemania, które mijają się daleko z prawdą? Piszesz nie wiadomo o czym. Z drugiej strony podziwiam niektórych malkontentów, którzy już ładnych parę miesięcy są bez odbioru i czekają ...aż im manna z nieba spadnie zamiast poprosić kogoś (instalatora) kto się na tym zna i ustawi im antenkę. Ale po co, lepiej tu wylać pomyje...na kogo się da. Więcej konsekwencji życzę.Zolmar pisze: Macieju mój "chiński" tunerek na USB odbiera lepiej niż markowe tunery zewnętrzne))
Mam jeszcze dobry na nim sygnał kiedy markowe dają komunikat "No sygnal". Więc bez niepotrzebnych szyderstw. Skup się na merytoryce.
W okresie testowym w mojej lokalizacji odbierałem bez problemów wszystkie MUXy ze Skrzycznego, Kosztowych i Czech. Po oficjalnym wyłączeniu wszystkich analogów i przejściu na pełną cyfryzację odbieram tylko Kosztowy i część Czech.
Więc to nie jest problem z instalacją antenową czy "chińskim"tunerkiem.
Panasonic Viera niedomaga w identyczny sposób jak chińska tandeta. Tandeta nieporównywalna np. z "markowym" Technisatem, którego musiałem się pozbyć 2 lata temu bo niedomagał jak jeszcze żaden SFN nie funkcjonowałMaciejek pisze:Zastanawiające. Wszyscy zgłaszający problemy korzystają, w większości, z chińskich przystawek czy tunerków usb. Chyba producenci nie do końca wiedzą jak zaimplementować zgodne procedury w te urządzenia. I tu jest problem, a nie SFN, jak ktoś kiedyś puścił plotkę.