DVB-T z RTON WISŁA SKRZYCZNE

rolo30
Posty: 20
Rejestracja: 23 grudnia 2010, o 17:50
Odbiornik: ferguson ARIVA hd combo
Instalacja antenowa: antena siatkowa

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: rolo30 »

potwierdzam :D
w opolskim MUX3 tez śmiga że hej :)
siła i jakość +-70%

pgrzes
Posty: 117
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ostrava

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: pgrzes »

Można prosić o próbkę strumienia całego multipleksu (TS bez modyfikacji)? Analiza na komputerze da odpowiedzi na wiele pytań. Jak z siłą sygnału w porównaniu do MUX2?

spyko
Posty: 29
Rejestracja: 9 czerwca 2009, o 16:51
Odbiornik: optibox aligátor
mascom 530t
Instalacja antenowa: podrubka BU-119-2x
5.pientro
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne,Hoštalkovic.L.H

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: spyko »

Havířov-JEDE NA PLNÉ PECKY !!!

romanodepalma
Posty: 423
Rejestracja: 25 marca 2009, o 17:32
Odbiornik: Samsung UE22SE5400 , UE32b6000
Instalacja antenowa: ATX91 , Tri Digit

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: romanodepalma »

W Olkuszu sygnał 88 błędy 0 .Obecnie antena ATX91 i wzm SWA 4500. MUX 2 Sygnał 72-75.
EPG brak dla TVP1 i TVP2. Reszta działa.

Awatar użytkownika
Andrew525
Posty: 238
Rejestracja: 22 grudnia 2010, o 20:26
Odbiornik: Panasonic TX-L42S10E
Instalacja antenowa: DAVBOL W1
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne,Kosztowy,Frydek

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: Andrew525 »

działa :) potwierdzam

husky83
Posty: 97
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: husky83 »

Gliwice, wszystko pięknie śmiga. Prawie... Na jednym TV (Samsung) wszystko ok, na drugim (Sony Bravia) mux3 szatkuje jak nie wiem co. Na Mux2 moc na obydwóch tv ta sama, więc podejrzewam, że to wina przewodu antenowego, który nie radzi sobie z tą częstotliwością.

Antena kierunkowa ATX-91 (o ile dobrze model pamiętam :P)

palik

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: palik »

U mnie brak sygnału.
Kanał 38 odbieram ok. Antena siatkowa odległość od nadajnika ok.30 km

rafic

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: rafic »

W dąbrowie też cisza :(

Koneser
Posty: 138
Rejestracja: 4 maja 2010, o 21:17
Miejscowość: Cieszyńskie
Odbiornik: LG42P, Strong 8106, 8102+, Cabl.URZ8080
Instalacja antenowa: Yagi 19el. Dipol
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne/Kosztowy Ostrawa/Pradziad

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: Koneser »

:lol: Gratuluję p. Kastelikowi, anonimowym działaczom (w tym z tego forum), Emitelowi, UKE, uporu we włączeniu Skrzycznego :lol: .

U mnie mux3 chodzi idealnie 8-) .

Tak na marginesie działacze Emitela mieliby niezłą fuchę w CIA, Mossadzie, czy innych tajnych służbach. Na madejowym łożu nie puścili by pary z ust :lol:

Awatar użytkownika
cignacy
Posty: 280
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: 42LB671, ARIVA 150C, C-ch 83Q. ARIVA T55 + monitor LCD.
Instalacja antenowa: ASP-8 - 8m n.p.gr. Wzm.przelotowy 12dB-5V z t-a. Druga pasywna 1m niżej.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrz-ne , Kosz-wy, Czechy

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: cignacy »

Jaworzno - Długoszyn (za górką z lasem).
MUX-2 siła sygnału 61%, jakość 94-95%.
MUX-3 siła sygnału 62%, jakość 97-99%.
Antena siatkowa ze wzmacniaczem ceramicznym 16dB, ustawiona 30 stopni w prawo od linii prostej na Skrzyczne, umieszczona 7 metrów nad ziemią.
Wzmacniacz zasilany 5V z tunera, przy zasilaczu zewnętrznym (regulowanym) i separatorze we wtyczce, sygnał był o około 5% słabszy i o 10% gorszy.
Najlepszy sygnał był przy napięciu z zasilacza od 4,5V do 7,5V, a przy napięciu 12V jakość sygnału spadała do około 70% i zaczynały się problemy z odbiorem.
Jeszcze długość kabla antenowego - jest go 9 metrów (SAT50).
Ostatnio zmieniony 24 marca 2011, o 20:26 przez cignacy, łącznie zmieniany 2 razy.

marcin6660
Posty: 548
Rejestracja: 1 marca 2009, o 17:03
Odbiornik: Samsung UE48H6500 , UE32H5500 , UE58J5200 , P2270HD , Lion 2
Instalacja antenowa: Telkom Telmor ASR-860 P25
Wysokość ok.390m/n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice , Skrzyczne , Częstochowa

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: marcin6660 »

Ja mam tak.
Na antenie 19 elementowej ze wzmacniaczem MC-9102/ceramic ustawionej w kierunku Skrzycznego mam odbiór na kanale 38 a nie mam nic z 62.
Na antenie Telkom Telmor ASR-860 P25 ustawionej na Kosztowy mam odbiór na kanale 62 a nie mam nic z 38.
Ciekawa sprawa.

krysy
Posty: 31
Rejestracja: 29 grudnia 2010, o 19:04

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: krysy »

POtwierdzam . U mnie siła sygnału 100 % błędy 0.
Na tvp1 i TVP2 brak EPG

miku
Posty: 41
Rejestracja: 25 listopada 2009, o 16:58
Miejscowość: Ostrava
Odbiornik: Sencor SDB 550T,
Instalacja antenowa: STA,Prywatna antena Maximum UHF 14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ostrava,Skrzyczne,Katowice,Opole,Žilina

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: miku »

Ostrava-Poruba K62 signal super :D

Awatar użytkownika
zgf1
Posty: 100
Rejestracja: 31 marca 2009, o 02:50

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: zgf1 »

Dziala, Rychwald.
hehe a tak biadolili wszyscy

jerzy

Ruszyl MUX 3 z Skrzycznego

Post autor: jerzy »

Mam silny sygnal 5 kanalow,TVP1,TVP2 TVP-inf.Katowice,oraz HISTORIA,KULTURA.Mieszkam a Bytkowie-Siemianowice,ubok nadajnika BUTKOW TVP na antenie ATX-55 P-r. EGB sa na histori,kultura,i tvp-inf.
NARESCIE :P

Awatar użytkownika
__FRIX__
Posty: 9
Rejestracja: 2 marca 2011, o 12:41

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: __FRIX__ »

Okolice Pszczyny - brak sygnału
przy MUX2 100% siła, 100% jakość
w fazie testów na 62 miałem 100% sygnału - teraz o dziwo cisza.

mateo88
Posty: 9
Rejestracja: 24 marca 2011, o 19:39

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: mateo88 »

Zagórnik koło Andrychowa:

k62
siła: 5%
jakość: 80-100%

k38
siła: 70%
jakość: 100%

Ciekawe skąd ta róznica w sile sygnału,

19pl62

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: 19pl62 »

Witam.
Ja jestem z Cieszyna
U mnie też dziś zaczęło śmigać, tylko tvp1 i tvp2 jest bez głosu.

Awatar użytkownika
Maciejek
Posty: 836
Rejestracja: 7 lipca 2010, o 14:46
Odbiornik: Philips 7334, Onkyo NS-6170
Instalacja antenowa: YAGI-UDA, instalacje pasywne
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne, Kosztowy, Lysá Hora

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: Maciejek »

19pl62 pisze:Witam.
...tylko tvp1 i tvp2 jest bez głosu.
spróbuj przełączyć domyślną ścieżkę audio Dolby Digital na MPEG

rafic

Re: dvb-t ze Skrzycznego

Post autor: rafic »

A sygnał miał być o wiele silniejszy a tu dup.. ciekawe czemu nie łape sygnału z kanału 62.
Na kanale 38 odbieram

Odpowiedz