DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

dvbtowiec
Posty: 1548
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: dvbtowiec »

@udj nie pomogło.
Chyba udało się przebić.
Poproszono mnie o szczegóły problemu. Dostałem informację że sprawa została przekazana do działu technicznego w celu jak najszybszego rozwiązania problemu.

udj
Posty: 32
Rejestracja: 29 grudnia 2020, o 13:19
Miejscowość: Bytom
Odbiornik: SONY KD-49XH8505
Instalacja antenowa: Antena Sencor SDA630 DVB-T
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: udj »



Dzięki, widzę, że działamy wspólnie.
Sony na moje zgłoszenie odpowiedziało, że inżynierowie nad tym pracują...
Oprócz tego sprawą zainteresował się też EMITEL...
Zobaczymy, byle zdążą zanim leci TVP4K ?

dvbtowiec
Posty: 1548
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: dvbtowiec »

udj pisze: 23 czerwca 2021, o 16:10 Oprócz tego sprawą zainteresował się też EMITEL...
Możesz podać coś bliżej, chyba coś przegapiłem :)
Tzn. bardzo dobrze że tak się stało, tylko nie widziałem takiej informacji.

udj
Posty: 32
Rejestracja: 29 grudnia 2020, o 13:19
Miejscowość: Bytom
Odbiornik: SONY KD-49XH8505
Instalacja antenowa: Antena Sencor SDA630 DVB-T
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice-Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: udj »

Administrator pytał, czy potwierdzam to co na ten temat napisałem, ale na postach o tytule TVP4K.

dvbtowiec
Posty: 1548
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: dvbtowiec »

Dzięki, skoro jest wątek o TVP 4K to się przeniosłem z dyskusja o nim viewtopic.php?p=244293#p244293

Awatar użytkownika
TLW/SZA
Posty: 886
Rejestracja: 9 czerwca 2013, o 16:41
Miejscowość: Moskorzew/Szczekociny
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż/RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: TLW/SZA »

Mam pytanie, jak u was z odbiorem Polsat News HD na k24? Bo u mnie po wczorajszych burzach do tej pory brak sygnału. Pozostałe muxy jak i Czeski mux na k26 odbierają przyzwoicie.

modulator
Posty: 78
Rejestracja: 3 sierpnia 2020, o 10:41
Miejscowość: Kraków
Odbiornik: Octagon SF8008 combo
WIWA H.265 MAXX
SDRplay RSP1
Instalacja antenowa: Dipol 28 combo (Chorągwica)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Kosztowy/Skrzyczne

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: modulator »

U mnie jest.

Awatar użytkownika
TLW/SZA
Posty: 886
Rejestracja: 9 czerwca 2013, o 16:41
Miejscowość: Moskorzew/Szczekociny
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż/RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: TLW/SZA »

Trafiłem taki mały jubileusz przy okazji logowania się na forum:

Obrazek

Obrazek

Tym samy temat RTCN Kosztowy walnął okrągłą bańkę wyświetleń .

Awatar użytkownika
Acid
Posty: 291
Rejestracja: 11 lutego 2009, o 17:54
Odbiornik: Philips PUS8303 / Sharp HI3422E
Instalacja antenowa: Dipol-16/21-60 / Dipol-4/5-12
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Acid »

Na mux tvs prawdopodobnie zwiększono moc emisji.

Edit: Moc została podniesiona do 5 kW.

dvbtowiec
Posty: 1548
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: dvbtowiec »

No wlaśnie, bo coraz częściej odbieram MUX TVS w Krakowie.
Super wiadomość.

Awatar użytkownika
K63
Posty: 3131
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Miejscowość: KGR
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 (pol. H) + DIPOL 19/21-60 (pol. V), wzm.Telmor WWK-840
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: K63 »

Obrazek
Ostatnio zmieniony 1 sierpnia 2021, o 10:52 przez K63, łącznie zmieniany 1 raz.

pikaczu
Posty: 1449
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Tvs też w dvb-t2?

dvbtowiec
Posty: 1548
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: dvbtowiec »

Z T2 na mapce jest pomyłka.
Emisja jest w DVB-T AVC.
Od kiedy nastąpiło zwiększenie mocy? Wygląda jakby w miniony piątek.
Teraz muszę sobie antenę na Kosztowy dać z większym zyskiem, bo na obecnej sygnał nie jest stabilny, ale w 70 do 80% doby da się oglądać z większymi lub mniejszymi pikselami.
MUX TVN odbieram z kolei bardzo stabilnie, z jakością średnią 60%.
MUX TVS w porywach ma max 20%. To na granicy zasięgu na tej antenie.
Polsat HD i TVS HD to świetna wartość dodana.

Awatar użytkownika
Acid
Posty: 291
Rejestracja: 11 lutego 2009, o 17:54
Odbiornik: Philips PUS8303 / Sharp HI3422E
Instalacja antenowa: Dipol-16/21-60 / Dipol-4/5-12
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kosztowy

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: Acid »

Ta mapa to symulacja dla przyszłej emisji T2, pojemność wzrośnie do 16Mb/s. MUX TVN nadaje z anteny dookólnej, TVS z anteny kierunkowej z tłumieniem w kierunku małopolski stąd znacznie gorsze parametry w Krakowie.

Awatar użytkownika
K63
Posty: 3131
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Miejscowość: KGR
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 (pol. H) + DIPOL 19/21-60 (pol. V), wzm.Telmor WWK-840
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: K63 »

W dzisiejszym wykazie pozwoleń UKE m.in. nowe pozwolenie dla mux-TVS i przedłużenie dla testu TVP/DVB-T2.
https://bip.uke.gov.pl/download/gfx/bip ... 08-09.xlsx

pikaczu
Posty: 1449
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: DVB-T z RTCN KATOWICE KOSZTOWY

Post autor: pikaczu »

Czy nikt nie poprawi epg na wydarzenia24? bo, nadal jest epg od polsat news.

Odpowiedz