Z tą ATX-91 to bywa różnie. Obydwie kupiłem w Dipolu i u mnie poodpadały elementy a raczej kupy ptaków przeżarły plastik i poodpadały elementy.
Znajomemu zrobiłem instalację w domku jednorodzinnym i u niego dalej wszystko ideał. Może już dla ptaków za wysoko:)
Ale ta ATX-91 to naprawdę ściąga to co inne nawet nie widzą:)
Zrobiłem znajomemu taką instalację:
yagi 19elementów + symetryzator kierunek Chrzelice
ATX-91 + wzmacniacz(nie wiem już jaki, czy LNA czy coś innego ale na pewno nie za mocny bo tych super turbo unikam) kierunek Katowice
Antena radiowa Dipol 1RUZ B.
Prawidłowo odbiera MUXy z Chrzelic, MUXy z Katowic, MUX4 (kodowany) chyba z Katowic, MUX-L2(Ornontowice lub Rybnik), Odbiera nawet TVS HD. I MUXy czeskie nawet jakieś lokalne. MUX 8 też odbiera bez zacięć.
Swoją drogą jak ja nie przyjadę i nie pobawię się jego TV to czy tam jest jeden czy 11 MUXów nastawionych to znajomy ogląda w sumie tylko MUX2 + ESKA TV. A gdzie tam czeskie MUX-y.
Tak to jest z tym oglądaniem.
ASR taką antenę miał kiedyś mój sąsiad(teraz ma TV-SAT). Super odbierała. Sam nad taką się zastanawiałem.
Sam zaczynałem od ATX-91 potem DVB-T 44/21-60 Tri Digit i skończyłem na yagi 19elem.
Co ciekawe na DVB-T 44/21-60 odbieram tak samo MUXy z Skrzyczne Wisła jak na yagi 19elem. A myślałem że DVB-T 44/21-60 Tri Digit będzie lepiej. Ponieważ blok zasłania mi nadajnik z Chrzelic muszę kierować antenę na Wisłę(Skrzyczne). Ok. 90km nadajnik ode mnie.Mam lekki problem z MUX-1(niekiedy tnie)
Wszystkie pomiary robię takim miernikiem:
https://dvbsklep.pl/miernik-digitsat-pc ... b-s2-dvb-c
Chociaż jestem tylko amatorem to lubię mieć dobry sprzęt. Są i lepsze ale mi taki wystarczy. Na moje potrzeby i zabawy.
Ja tam fanem TV nie jestem. Oglądam tylko tv4(galileo) i TTV to radioamatorstwo to moje hobby. Oj stare dobre czasy o CB nie wspomnę

Ale się rozpisałem.
Najważniejsze pytanie: co Chcesz oglądać a co tylko mieć:)