Strona 18 z 18

DVB-T z RTON ZAKOPANE GUBAŁÓWKA

: 2 lipca 2017, o 15:08
autor: Kozak123
Z Terenu górzystego PODHALE -- odbiór DVB-T jest tak utrudniony, mimo to ze robili mi instalacje fachowcy. Działało to rok , po wczorajszym sprawdzeniu wszystko jest ok.Wiec dlaczego obrazem siepie , urywa i itp. Anteny były zakładane i kable z najwyższej półki . motywuje tym ze zanim zaczniecie coś w Polsce robić zmieniać to sprawdźcie to najpierw , bo analog był lepszy!!!!!!!!!!!!!!

Re: DVB-T z RTON ZAKOPANE GUBAŁÓWKA

: 3 lipca 2017, o 14:02
autor: Jarosław Bałuka
Nie było zmian po stronie nadawczej, więc raczej przyczyn szukać należy w lokalnych warunkach odbioru lub problemu z instalacją antenowa.

DVB-T z RTON ZAKOPANE GUBAŁÓWKA-zakłócenia

: 4 lipca 2017, o 17:42
autor: Kozak123
Zakłócenia i zakłócenia , kable i instalacja jest ok, anteny dobre spełniają wymogi . Mówię o okolicach wschodnich Nowego Targu. Fachowcy instalowali to wszystko na chwile było super. ,sprawdzili to ponownie i rozłożyli ręce -niestety to porażka na tym obszarze jeśli chodzi o DVB T naziemne. Szkoda inwestować to i wydawać na takie DVBT - jak na XXI wiek

Re: DVB-T z RTON ZAKOPANE GUBAŁÓWKA

: 4 lipca 2017, o 18:46
autor: poxipol
Akurat odbierasz w miejscu gdzie występuje negatywne oddziaływanie SFN-
Rabka Luboń Wieli
Zakopane Gubałówka
Sprawa pierwsza to kwestia radzenia sobie odbiornika z tą synchronizacją.
Sprawa druga to właściwie wykonana instalacja do tego problemu -anteny osprzęt.
Antena z wyższej półki nic nie mówi,a rozkładanie rąk to nie rozwiązywanie problemów.
Tutaj bardziej wskazani są fachowcy znający tą tematykę.

Re: DVB-T z RTON ZAKOPANE GUBAŁÓWKA

: 2 sierpnia 2017, o 23:41
autor: 121167
Właśnie zainstalowałem antenę na MUX8 (Dipol 7/5-12). Działa, ale sygnał znacznie słabszy niż muxów 1-3.
0,5 kW to jednak trochę za mało, przydałoby się co najmniej 5kW. W dolinach może być problem z odbiorem.

Kozak123, w Nowym Targu odbiór DVB-T jest bardzo dobry. Jeżeli masz problem to znaczy, że ci fachowcy coś skopali. Mogę to sprawdzić jak znajdę trochę czasu. Fachowiec miał miernik czy ustawiał na oko?

pozdrawiam