DVB-T z RTON SZCZAWNICA PRZEHYBA

andiks
Posty: 356
Rejestracja: 16 marca 2011, o 12:48
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jaworzyna Krynicka

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: andiks »

Juz bedzie wiadomo gdzie bedzie odbior a gdzie bedie brak mapa zasiegu teoretycznego jest juz http://www.dvbtmap.eu/mapcoverage.html. Tlumienie sygnału mogło byc od azymutu 100 do 250 a nie jak obecnie 80 do 270.

robrex
Posty: 25
Rejestracja: 5 lipca 2011, o 18:43

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: robrex »

przekaźnik nadaje już DVB-T?

daruncio1
Posty: 174
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 11:09
Odbiornik: Signal HD 507 Zakopane
tv lg 37ld465-Roztoka
Instalacja antenowa: antena pokojowa-Zakopane
tri digit wzm lna 177-Roztoka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gubałówka i Przechyba

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: daruncio1 »

nadal ciemność widzę :)

robrex
Posty: 25
Rejestracja: 5 lipca 2011, o 18:43

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: robrex »

no ja właśnie też ;)

daruncio1
Posty: 174
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 11:09
Odbiornik: Signal HD 507 Zakopane
tv lg 37ld465-Roztoka
Instalacja antenowa: antena pokojowa-Zakopane
tri digit wzm lna 177-Roztoka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gubałówka i Przechyba

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: daruncio1 »

panowie z Emitela jeszcze śpią chyba :lol:

andiks
Posty: 356
Rejestracja: 16 marca 2011, o 12:48
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jaworzyna Krynicka

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: andiks »

daruncio1 pisze:panowie z Emitela jeszcze śpią chyba :lol:
Raczej nie tylko dobrze zeby zmodyfikowali system antenowy i rozszerzyli kat emisji za duze jest tłumienie. Za amły obszar obejmuje Prechyba i moc 5 KW to za mała w proównaniu do Gubałowki 20 KW ERP

kubus.kul
Posty: 48
Rejestracja: 2 marca 2009, o 16:20
Odbiornik: TV SAMSUNG LE37B651
Instalacja antenowa: Antena pokojowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Szczawnica/G.Prehyba

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: kubus.kul »

Panowie nadajnik już pracuje czy nadal nic :?: Ja nie mam możliwości sprawdzenia, ponieważ nie ma mnie w domu.

daruncio1
Posty: 174
Rejestracja: 6 stycznia 2011, o 11:09
Odbiornik: Signal HD 507 Zakopane
tv lg 37ld465-Roztoka
Instalacja antenowa: antena pokojowa-Zakopane
tri digit wzm lna 177-Roztoka
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gubałówka i Przechyba

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: daruncio1 »

jest nośna narazie nie wyszukuje kanałów moc 66 proc jakośc 100 proc 45 km od nadajnika Roztoka koło Zakliczyna nad dunajcem

robrex
Posty: 25
Rejestracja: 5 lipca 2011, o 18:43

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: robrex »

Panowie jak wam wyszuka kanały dajcie od razu info tutaj ;))

druy
Posty: 102
Rejestracja: 6 marca 2009, o 21:46

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: druy »

Potwierdzam jest nośna ale kanałów nie ma.

komprez
Posty: 26
Rejestracja: 11 lipca 2011, o 10:11

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: komprez »

Ciekawe ... mam tunerek na usb ale nic mi na k61 nie wyświetla :P
może muszą wskoczyć kanały :)

adrjannn
Posty: 32
Rejestracja: 7 lipca 2011, o 15:43

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: adrjannn »

Też mam tunerek na USB i również nic mi nie wyszukuje na tym kanale w Nowym Targu. Może on samej nośnej nie obsługuje;)

komprez
Posty: 26
Rejestracja: 11 lipca 2011, o 10:11

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: komprez »

Hmm zainstalowalem programik o nazwie splash lite, tam jest opcja tunera tv
dla tunerow usb, na kanale 794Mhz bandwith 8mhz nie pokazuje nośnej, moze na
tej mojej antence nie odbierze :/

druy
Posty: 102
Rejestracja: 6 marca 2009, o 21:46

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: druy »

Nośna zniknęła, dlatego wam nie wyszukuje

adrjannn
Posty: 32
Rejestracja: 7 lipca 2011, o 15:43

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: adrjannn »

komprez pisze:Hmm zainstalowalem programik o nazwie splash lite, tam jest opcja tunera tv
dla tunerow usb, na kanale 794Mhz bandwith 8mhz nie pokazuje nośnej, moze na
tej mojej antence nie odbierze :/
ja mam programik BlazeDTV 6.0

robrex
Posty: 25
Rejestracja: 5 lipca 2011, o 18:43

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: robrex »

Posiadam telewizor Sony Bravia KDL-40EX500 i z tego co wiem posiada on wbudowany dekoder MPEG 4 , wiec powinninem oderbac ten sygnał ??

kroczek12
Posty: 252
Rejestracja: 8 stycznia 2009, o 20:12
Odbiornik: Ferguson T650i, Sony KDL-50W829B, Avermedia H339
Instalacja antenowa: Televes DAT 75 i ATX 107
Nadajnik - obiekt nadawczy: TON Gorlice/Maślana Góra, Bardejov

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: kroczek12 »

Tak, nie będzie problemu .... o ile jesteś w odpowiedniej odległości....
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2011, o 13:32 przez kroczek12, łącznie zmieniany 1 raz.

druy
Posty: 102
Rejestracja: 6 marca 2009, o 21:46

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: druy »

robrex pisze:Posiadam telewizor Sony Bravia KDL-40EX500 i z tego co wiem posiada on wbudowany dekoder MPEG 4 , wiec powinninem oderbac ten sygnał ??
Jak jesteś w zasięgu to nie widzę przeszkód

robrex
Posty: 25
Rejestracja: 5 lipca 2011, o 18:43

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: robrex »

no z balkonu widać przechybe ;p jakies 20-30 km ;) wiec powinno spokojnie złapać.
I jak nadal pustka z sygnałem??

komprez
Posty: 26
Rejestracja: 11 lipca 2011, o 10:11

Re: DVB-T z RTON Szczawnica / Przehyba

Post autor: komprez »

ciemność ... widze ciemność !!! :P

Odpowiedz