dvbtowiec pisze: ↑8 marca 2020, o 09:40
Porzadne ustawienie anteny w wiekszosci regionow kraju nie wymaga specjalisty.
Wiesz ile osób którzy mają samodzielnie ustawioną antenę satelitarną, posiada miernik satelitarny? Jeden na 100 tyś. A może jeszcze mniej. Ci co ustawiają na dekoder "bo jest obraz" często odwiedzam. Nawet takich co było u nich po kilku "instalatorów" a facet ma już dość wydawania pieniędzy.
dvbtowiec pisze: ↑8 marca 2020, o 09:40Spoleczenstwo wbrew temu co mysli kolega instalator jest w tym zakresie bardziej ogarniete niz mu sie wydaje.
A te wszystkie telefony o ustawienie anteny to może mój wymysł?
dvbtowiec pisze: ↑8 marca 2020, o 09:40Problemy maja ludzie starsi glownie i Ci faktycznie maja stare telewizory.
Kolega bardzo się myli. Jeźdzę do każdej grupy wiekowej i zawsze jest tak samo.
dvbtowiec pisze: ↑8 marca 2020, o 09:40Wyglaszanie kategorycznych opinii na podstawie doswiadczen z instalacji jest mocno wadliwe, gdyz ta waski wycinek rynku.
Nie wiem jak wąski ale po kilku tyś. różnych zleceń związanych z antenami mogę wyciągnąc jakieś wnioski i one raczej nie będą dalekie od stanu ogólnopolskiego,
dvbtowiec pisze: ↑8 marca 2020, o 09:40Osobiscie znam wiele rodzin korzystajacych z naziemnej, ktorzy maja TV 4k.
Pewnie 55" albo jeszcze większy. To są masochiści którzy oglądają SD na TV 4k.
dvbtowiec pisze: ↑8 marca 2020, o 09:40Jedyny problem w tych 4k kupionych 2, lub wiecej lat temu, to moze byc brak AC4.
Jak odpalą DVB-T2 w PL to się okaże czy jedyny. Już zacieram ręce bo roboty będzie tyle że nie dam rady.
dvbtowiec pisze: ↑8 marca 2020, o 09:40Jednak nie czarujmy sie, kanalow 4k to raczej w naziemnej wiecej niz jeden nie bedzie.
Obecnie nie ma ani jednego programu w HD w naziemnej więc mogę z całą pewnością stwierdzić że programów 4k nie będzie w naziemnej.