A tak z ciekawości to wynik ze sprzętu producenta przy okazji którego rozmawiamy o HbbTV?

Ciekawi mnie o tyle, na ile test jest wiarygodny.
Gadacie o jakiejś pietruszce i marchewce.
W zasadzie się zgadzam i jak widzisz jestem daleki od teorii spiskowych.sirdaniel pisze: ↑31 marca 2020, o 10:53 Gadacie o jakiejś pietruszce i marchewce.
Nie znalazłem na stronie nic o licencjonowaniu HBBTV. Ta technologia to podzestaw HTML5, więc nikomu nie trzeba płacic za implementacje rozwiązań? Sprawdziłem i konsorcjum udostępnia opensourceowe narzędzia do testów kompatybilności. Jedyne co zauwazyłem to można wylicencjonować gotowy test suite do wdrożenia w zakładzie produkcyjnym do testowania. Inaczej walidacja jest przechodzona w jakichś centach HBBTV. Druga rzecz jaka prawdopodobnie jest pod jakąś licencją to logo HBBTV, ale nie uważam żeby wyzszy numerek HBBTV cos więcej kosztował oprócz konieczności walidacji implementacji producenta.
Dwie linie produkcyjne, proszę. Uzytkownicy wskazują, że wystarczy zmienić kraj w ustawieniach tv np na niemcy i zaczyna coś działać, np dvbt2 albo coś jeszcze hbbtv. Pytanie czy taka firma dmucha na zimne po nie przetestowała wszechstronnie implementacji na dany kraj, czy po prostu zalicza PL do krajów 3go świata. Na pewno dużą rolę gra koszt programistów. Stacje nadawcze też mogą ciągle zmieniac w streamie, więc wsparcie na dany kraj oznacza badanie rynku i ciągłe poprawki. To kosztuje. No ale to żadna wymówka bo każdy procucent powinien być w jakimś stopniu wyczulony na potrzeby danego rynku.
Przesłaliśmy zapytanie do odpowiedniego działu. Wrócimy gdy dowiemy się więcej.
Nie miałem nigdy Android TV.Krosnoludek pisze: ↑31 marca 2020, o 19:10 Od 14 kwietnia oficjalnie w Polsce pojawią się telewizory Xioami, ciekawie jaką wersję HbbTV będą mieć zainstalowaną.