TVP3 Regionalna w MUX3

informacje techniczne związane z wdrażaniem trzeciego multipleksu DVB-T
fegura
Posty: 20
Rejestracja: 3 grudnia 2012, o 12:11

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: fegura » 1 września 2013, o 17:05

rotalplus pisze:edit/ Nie cytuj posta pod postem.

Co szczecineckie obchodzi PIŁA ? nadajnik powinien emitować dwa programy regionalne a na razie jest tylko TVP Poznań .

Podałem wyżej to co obwieszcza nam Boni
http://cyfryzacja.gov.pl/Regionalizacja ... ,1463.html

RTCN Piła Rusinowo TVP Szczecin TVP Poznań
, i co : na teraz to kłamstwo lub jak pisałem NIEKOMPETENCJA , BAŁAGAN ale odtrąbi się sukces w warszawce .

rotalplus
Posty: 1147
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: rotalplus » 1 września 2013, o 17:11

Te dane nie sa w pełni aktualne - brak np. nadajnika MUX-3 z Białogarda
Ta strona -delikatnie mówiąc jest nie za świeżą

Poza tym w miejscu MUX-1 jest TVP INFO i nie widze obowiązku emisji 2 wersji TVP Regiony w każdym z nadajników - bezsensowna strata pieniędzy biorąc pod uwagę, że przeważająca część programu jest wspólna

Od tego jest internet - tam mozesz sobie oglądać wszystkie 16 wersji
Te kanały nie są tyle warte -więcej dowiesz się z internetu o swoim regionie niz z TV Regionalnej. Tam nic się nie zmienia - ten sam nurt myślenia, ośrodki są zdezorientowane i nieprzygotowane do emisji, o czym świadczy bałagan z logotypami

fegura
Posty: 20
Rejestracja: 3 grudnia 2012, o 12:11

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: fegura » 1 września 2013, o 17:19

rotalplus pisze:edit/ Nie cytuj posta pod postem.

Nie po to płaca obywatele ABO aby być sekowani lub zmuszani do oglądania nie tej regionalnej. A co ma internet do tego tematu to szklana kula tylko wie.

Idą za szklana kula wyłączyć całą cyfryzacje TV i napisać istnieje internet : ;)
Ostatnio zmieniony 1 września 2013, o 17:21 przez fegura, łącznie zmieniany 1 raz.

naziemna-ntrc
Posty: 707
Rejestracja: 16 grudnia 2013, o 11:58

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: naziemna-ntrc » 1 września 2013, o 17:20

rotalplus pisze:Te dane nie sa w pełni aktualne - brak np. nadajnika MUX-3 z Białogarda
Ta strona -delikatnie mówiąc jest nie za świeżą
Post o bardzo ciekawej treści. ;)
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2014, o 16:19 przez naziemna-ntrc, łącznie zmieniany 1 raz.

rotalplus
Posty: 1147
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: rotalplus » 1 września 2013, o 17:27

fegura pisze:
rotalplus pisze:Te dane nie sa w pełni aktualne - brak np. nadajnika MUX-3 z Białogarda
Ta strona -delikatnie mówiąc jest nie za świeżą

Poza tym w miejscu MUX-1 jest TVP INFO i nie widze obowiązku emisji 2 wersji TVP Regiony w każdym z nadajników - bezsensowna strata pieniędzy biorąc pod uwagę, że przeważająca część programu jest wspólna

Od tego jest internet - tam mozesz sobie oglądać wszystkie 16 wersji
Te kanały nie są tyle warte -więcej dowiesz się z internetu o swoim regionie niz z TV Regionalnej. Tam nic się nie zmienia - ten sam nurt myślenia, ośrodki są zdezorientowane i nieprzygotowane do emisji, o czym świadczy bałagan z logotypami

Nie po to płaca obywatele ABO aby być sekowani lub zmuszani do oglądania nie tej regionalnej. A co ma internet do tego tematu to szklana kula tylko wie.

Idą za szklana kula wyłączyć całą cyfryzacje TV i napisać istnieje internet : ;)
Nie cytujemy posta pod postem, piszemy po polsku (co to znaczy "sekowani")
Nikt cię do niczego nie zmusza i piszesz to ,żeby się wyładować i "pojeździć" sobie po TVP a nie po to, że naprawdę jesteś smutny, ze nie masz odpowiedniej wersji regionalnej

Nadawanie w internecie jest tańsze - porównaj koszty emisji 16 osrodków w DVB-T, na satelicie i w internecie. Wystarczy ci jedna wersja, a jak mieszkasz w odpowiednim miejscu to masz możliwość odbioru większej ilości ośrodków

fegura
Posty: 20
Rejestracja: 3 grudnia 2012, o 12:11

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: fegura » 1 września 2013, o 17:32

rotalplus pisze:edit/ Nie cytuj posta pod postem.

Czy ty potrafisz napisać coś na temat ?

Co do zmuszania : to PAŃSTWO ( jak byś nie wiedział ) nakazuje czyli zmusza ! mnie do opłacania ABO więc reszta jest chyba logiczna czyli mam prawo żądania równego traktowania.

A TVP jak zwykle bałagani ale moje pieniążki z ABO lubią kasować. Dlatego mam prawo do równego traktowania wobec prawa jak i tysiące innych mieszkających na pograniczu województw.
Ostatnio zmieniony 1 września 2013, o 17:36 przez fegura, łącznie zmieniany 1 raz.

rotalplus
Posty: 1147
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: rotalplus » 1 września 2013, o 17:35

Zrzeknij się obywatelstwa jak ci się nie podoba
Podatki płacisz? Z dróg korzystasz?

Masz prawo do równego traktowania z ...kim? czym? w jakiej kwestii?
Poskarż się do RPO

NIE CYTUJ POSTA pod POSTEM - jest to wykroczenie regulaminowe forum

fegura
Posty: 20
Rejestracja: 3 grudnia 2012, o 12:11

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: fegura » 1 września 2013, o 17:41

rotalplus pisze:edit/ Nie cytuj posta pod postem.
Poco się produkujesz nie na temat ? I może masz stare nawyki z PRL bo co obchodzą ciebie moje podatki itp ? to jest wysoce obrzydliwe.

Co do cytowania pod postem : duchem świętym nie jestem i w trakcie pisania swojego postu może powstać inny post : czy to wystarczy ? Nie jestem w tej kwestii jasnowidzem a odnoszę się do twojego postu a nie innego .

DVBManiak

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: DVBManiak » 1 września 2013, o 17:45

Jeśli ktoś w trakcie pisania twojego postu odpowie przed tobą to dostaniesz informację o tym. Nie cytuje się w całości ostatniego postu, gdyż to zajmuje miejsce na stronie. Można zacytować wybrane fragmenty. A jak chcesz się zwrócić do konkretnego użytkownika to piszesz np. @rotalplus: (tutaj swój post). Tyle tytułem wyjaśnienia.

Vilus
Posty: 6
Rejestracja: 27 czerwca 2013, o 07:11
Odbiornik: Opticum T90 HD N2
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rusinowo

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: Vilus » 1 września 2013, o 17:54

rotalplus pisze:Piła leży w woj. wielkopolskim (w całości) więc ośrodek jest dobrze dobrany - poza tym bliżej do Bydgoszczy, gorzowa niż Szczecina
Niewątpliwie jednak choćby mieszkańcy Wałcza mają problem z TVP Szczecin i przydałby się jeszcze jeden nadajnik w Pile z wersją szczecińską
Są miejscowości a nawet duże miasta jak Szczecin gdzie jest niepoprawny(!) ośrodek albo wogóle go nie ma (Siedlce, Przysucha)


Ogólnie TVP się nie popisała, bo nie dała nawet wykazu :
MIASTO | Ośrodek Regionalny obecnie | Ośrodek Regionalny docelowo | Data przeł. na ośr. docelowy
Piszesz o Pile, a przecież nadajnik Rusinowo stoi w zachodniopomorskim. W ostatnich publikacjach, jakie znalazłem w sieci nie stosuje się już zapisu Rusinowo/Piła, a Rusinowo/Wałcz. Masz żal do innych, że chcą oglądać telewizję ze swojego regionu? Po co tradycyjna telewizja skoro jest internet? Niepotrzebnie wydane pieniądze podatników? Nikt tu nie chce "dogryźć TVP" ale skoro powstają takie twory, to podatnik/abonent ma prawo je oglądać niezależnie od wartości merytorycznych przekazu. Abonament podobno płaci się za "możliwość odbioru", a takiej możliwości nie ma w chwili obecnej w pełnym zakresie, może i abo nie trzeba płacić w pełnym zakresie?

moscito
Posty: 1
Rejestracja: 1 września 2013, o 18:15

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: moscito » 1 września 2013, o 18:42

fegura pisze:Oczywiście znowu niewypał z wprowadzaniem TVP Info i TVP Regionalna. Pierwszy z brzegu przykład niekompetencji ; RTC Piła/Rusinowo ..

Brak TVP Szczecin a jest tylko TVP Poznań dla nieobeznanych ten nadajnik jest w granicach województwa szczecińskiego (ZACHODNIOPOMORSKIEGO) + pograniczu wielkopolskiego . Gdzie jest więc TVP Szczecin ?

Przykładów bałaganu jest więcej czy ktoś z emitela jest wstanie wyjaśnić do kiedy i czy w ogóle pograniczne nadajniki itp będą nadawać dwa kanały regionalne ?

Zadowolenie warszawki jest śmieszne a odtrąbienie sukcesu znowu przedwczesne ? ; chyba że znowu zamierza się łamać prawa innych obywateli jak w przykładzie TVP Szczecin .

http://cyfryzacja.gov.pl/Regionalizacja ... ,1463.html

RTCN Piła Rusinowo TVP Szczecin TVP Poznań

Jest Kłamstwem na obecną chwilę !!
Gdzie jest TVPSzczecin z nadajnika Rusinowo/Wałcz - zachodniopomorskie (stolica Szczecin)???
Do tej pory można było nadawać TVPPoznań i TVPSzczecin i było ok. Zadnej emisji testowej tylko zwykły przekaz. Dziś, 1 września 2013 r znika z niewyjasnionych przyczyn TVPSzczecin. Ja się pytam DLACZEGO? Czy wszyscy muszą mieszkać w Szczecinie by mieć dostęp do TVPSzczecin?
Wiecie jakie kanały analogowe do tej pory były nadawane z Rusinowa?
TVP1 i TVP2. Słownie 2 programy tvp !!!!!!!
Niektórzy do tej pory nie wiedzą co to Polsat i TVN. Tv4 też tu nie było. To akurat nie dziwi. Dziwi natomiast że nigdy nie było tu sygnały TVPRegionalna ani Poznań ani Szczecin.
Teraz gdy jest możliwość dostarczenia sygnału do mieszkańców to im się go zabiera.
Kompletnie tego nie rozumiem i nie zgadzam się na taką politykę!

****************************************************************
Proste pytanie: czy z nadajnika Rusinowo będzie udostępniony przekaz TVPSzczecin?
Jeśli nie to dlaczego?

fegura
Posty: 20
Rejestracja: 3 grudnia 2012, o 12:11

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: fegura » 1 września 2013, o 18:57

Bo warszawka TVP z TVP Regionalna Szczecin zrobiła TVP Info pozostawiając TVP Poznań.

Co oznacza że znowu region nadajnika Rusinowo po stronie szczecińskiego jest poszkodowany ze względu na ambicje warszawki po stronie umieszczenie TVP Info .

TVP jak zwykle lubi kasę ale wywiązywać się aby dostarczać dla regionu szczecińskiego programu TVP Szczecin to już nie.

Pomijając DZIESIĘCIOLECIA kiedy TVP dostarczała tylko TVP1 i TVP2 ; widocznie powrócono do zasady ; kasę brać a samemu nie dostarczać programu .

Jak TVP podoba się taka polityka to obywatel też zmieni politykę i wprost sposób przestanie płacić ABO i pozostanie BEZKARNY . Jedyny bat na ignorowanie obywateli przez TVP .

rotalplus
Posty: 1147
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: rotalplus » 1 września 2013, o 21:10

Tylko najzabawniejsze jest to, że w Szczecinie - wg obecnej wiedzy jest.... TVP GORZÓW a nie Szczecin, więc Twoje polityczne wypociny są bez sensu

Awatar użytkownika
TVRuda
Posty: 700
Rejestracja: 24 sierpnia 2011, o 22:02
Odbiornik: 1) Samsung

2) LG 22LK330-ZB
Instalacja antenowa: Antena siatkowa, zawieszona na maszcie ze wzmacniaczem.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice - Kosztowy

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: TVRuda » 1 września 2013, o 21:15

Katowicki ośrodek dalej leci w kulki z poprawnym nadawaniem loga oraz proporcji obrazu. Gdy leciały Aktualności logo znów było ucięte. Ludzie to nie początek lat 90tych, ale i wtedy umieli normalnie nadawać a teraz nie umieją? Śmierdzi mi tu zgniłą kiełbasą.

NTC MUX
Posty: 16
Rejestracja: 28 lipca 2011, o 14:14
Odbiornik: NOT ONLY TV DELUXE LV5HDELUXE, tuner USB
Instalacja antenowa: Dipol Pętlowy,
Meble, 1,5m.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Tarnawatka/RTCN Piaski

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: NTC MUX » 1 września 2013, o 21:24

Dziwna sytuacja występuje u nas w lubelskim, z pobliskiego nadajnika w Tarnawatce jest na MUX1 TVP Rzeszów zamiast TVP INFO, ja akurat jestem w zasięgu centrum nadawczego w Piaskach (dziwne ale tam jest TVP INFO), o sobie akurat nie wspominam ale co mają powiedzieć inni (ze "wiedzą więcej" z telewizji regionalnej :D ). Czyli moje pytanie brzmi czy taki układ kanałów pozostanie?

rotalplus
Posty: 1147
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: rotalplus » 1 września 2013, o 21:30

Podobno to ze względu na czas wyborów na Podkarpaciu (dziwne tłumaczenie?)
Od 1.10.2013 ma być spowrotem TVP INFO

Ogólnie TVP zaskakuje swoimi decyzjami . Na stronie ośrodka rzeszowskiego nie ma o tym żadnej informacji

Edit: w częsci kanałów okienko lokalne z magazynem sportowym znów z bałaganem oznaczeń - w jednych kanałach są innych nie ma a TVP Gorzów nadal nie uporał się z prawidłową emisją - mag .sportowy spłaszczony jakby był kręcony w 4:3 i do 16:9 rozciągnięty

fegura
Posty: 20
Rejestracja: 3 grudnia 2012, o 12:11

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: fegura » 1 września 2013, o 23:10

rotalplus pisze:Tylko najzabawniejsze jest to, że w Szczecinie - wg obecnej wiedzy jest.... TVP GORZÓW a nie Szczecin, więc Twoje polityczne wypociny są bez sensu

Znowu słaba wiesza i akurat kolejny raz słabo w temacie. Jak i zaprzeczasz teraz i sobie bo potwierdzasz że TVP nie jest wstanie panować nad BAŁAGANEM jaki stworzyła .

Ale klakę sukcesu oczywiście obwieszczają dzisiaj w TVP : a abonenci się zastanawiają czy BAŁAGAN to powód do obwieszczania sukcesu ?

/../

I podpowiem kolejny raz abyś czegoś się nauczył : w 90 procentach to mieszkańcy np; większych miast nie płaca ABO a prowincja i owszem. Wiec tym bardziej PERFIDIĄ TVP jest ze sekuje się prowiancie a nie miasta. I taki stan rzeczy panował od dziesiątek lat , TVP chce dalej taki stan rzeczy powielać ? , to niech od razu powielą sobie w minus dochodach xxxxxxxxxxxx mniej płacących ABO za takie zagrywki .

Całość wprowadzania TVP regionalnej na dzisiaj to KOMPROMITACJA i dawanie kolejny raz argumentu za niepłaceniem ABO .

dareksz73
Posty: 60
Rejestracja: 18 listopada 2010, o 14:00
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczawnica Jarmuta

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: dareksz73 » 1 września 2013, o 23:30

Jak rozumiem tv regionalna to tv info zamieniona na tv regionalna co za zmiana? 5 godzin prawdziwie regionalna i reszta "warszawka" co za zmiana? A tv info tylko z mux1 - są miejsca gdzie nie ma go np.góry - następna zmiana? A było normalnie tv info + regionalna - Braun wziął się i wszystko sp... Dziękuję :lol:

SatMen123
Posty: 3
Rejestracja: 2 września 2013, o 08:35
Odbiornik: Kruger&Matz KM00186
Instalacja antenowa: 3x Yagi 19 elementów UHF
1x Yagi 11 elementów VHF
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kielce Tarnów Rzeszów

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: SatMen123 » 2 września 2013, o 08:41

Dodam swoje 3 grosze. Zawiodłem się , myślałem że na tym kanale będą informacje z regionów w całej polsce a tu nadal jest podział, chciałbym się dowiedzieć co się dzieje na drugim końcu polski a tu nic z tego.

rotalplus
Posty: 1147
Rejestracja: 4 sierpnia 2010, o 17:22
Odbiornik: WIWA HD-90
Instalacja antenowa: antena siatkowa 6-7 m nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN SIEDLCE/ŁOSICE

Re: TVP Regionalna już w DVB-T !

Post autor: rotalplus » 2 września 2013, o 08:53

1. Prędzej i dokładniej dowiesz się z internetu
2. Od tego są programy : DZIENNIK REGIONÓW, ECHA DNIA - ten pierwszy miał premierę wczoraj ale nie skupił się na wydarzeniach dnia tylko ogólnych wydarzeniach (choćby reportaż o winobraniu w lubuskim był kilka dni temu w jednym z pr. informacyjnych TVP)

Odpowiedz