I dostali wolną rękę jakie kanały mają umieścić.
To też jak widać to czynią zgodnie z prawem i zapisami w umowach.
Przyznał bym Ci rację gdyby chodziło o nadawcę publicznego i to kanały które prezentują tematykę typowo misyjną, ale stacje komercyjne utrzymują się z reklam a więc oglądalność jest najważniejsza nie ma sentymentów.Bogoes pisze:P. Jarosławie słupki oglądalności to nie wszystko... Zawsze nawet słaby kanał ogólny będzie miał większą oglądalność niż kanał tematyczny, który będzie miał mniejsze grono (ale bardziej zadeklarowanych) widzów... wg mnie nie można patrzeć tylko na procenty oglądalności, bo za 2lata doczekamy się likwidacji wszystkiego co nie jest ogólnotematyczne (i w radiu i w telewizji) i może wtedy zachwyconym SuperPolsatem otworzą się oczy...
Na 18. miejscu uplasował się nowy kanał Super Polsat, który 2 stycznia br. w naziemnej telewizji cyfrowej zastąpił Polsat Sport News. Jego średni udział w lutym br. wyniósł 1,51 proc., podczas gdy wynik Polsatu Sport News w styczniu ub.r. to 0,63 proc. Oznacza to największy wzrost w zestawieniu, wynoszący 139,68 proc.
Czytaj więcej na: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/po ... wa-tv-i-wp
W lipcu br. liderem oglądalności w rynku telewizyjnym był Polsat. Wśród stacji tematycznych najwyższy udział zanotował TVN24, a z nowych kanałów najwyżej uplasował się Super Polsat. Ranking top 150 kanałów w raporcie Wirtualnemedia.pl.
21. pozycję zajął nowy kanał Super Polsat, który 2 stycznia br. w naziemnej telewizji cyfrowej zastąpił Polsat Sport News. Jego średni udział w lipcu br. wyniósł 0,93 proc., podczas gdy wynik Polsatu Sport News w lipcu ub.r. to 0,42 proc. Jednocześnie jest to najwyżej sklasyfikowany nowy kanał w zestawieniu.
Czytaj więcej na: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/po ... 150-stacji
Może jednak przyjmiesz do wiadomości, ze posiadanie własnego zdania nie jest objawem "nienormalności"? Nie wszystkim musi się taki kanał podobać i mają prawo wyrazić swoją opinię. Co z tym zrobi nadawca, to zupełnie inny problem.Kolor pisze:Trzeba być nienormalnym, aby krytykować istnienie takiego programu, skoro ludzie tego chcą...
nie jest opinią na temat kanału i jego zawartości a oceną publiczności która to ogląda. I nie jest to odosobniona wypowiedź na tym forum. Skoro możemy w ten sposób oceniać tych co oglądają, to oceniajmy też piszących takie teksty. Owszem, brutalnie wyszło, ale chyba też nie jesteśmy kółkiem wzajemnej adoracji a "nienormalność" mieści się w granicach przyzwoitości.Smutne jest tylko to że Polacy wolą powtórki po raz n-ty tych samych seriali i programów rozrywkowych od innych unikalnych treści, jakie serwował choćby PSN.
, a Ty piszesz o zupełnie innym muxie, czyli niezwiązana z wątkiem wypowiedź. Czy teraz mam się bać, jeśli napiszę o naiwności niektórych autorów wpisów, mających nadzieje lub nawet życzenie powstania programu równoważącego tendencje zawartości jednych kanałów, zawartością innych? Nie oglądam MUX3 i już. Chciałbym, aby na takie forum jak to, nie wprowadzano politycznych dyskusji, ale skoro:Super Polsat w MUX2
Czasy rozgłośni Wolnej Europy się skończyły, nie widzę możliwości znalezienia chętnego nadawcy, któremu przyświecałby cel wyrażony w tej opinii.W tym kontekście, przy obecnej zmianie nadawanego kanału TV Polsat, byłoby bardziej chyba pożądane nadawanie programu informacyjnego, takiego, który trafiłby do widzów pozbawionych obecnie dostępu do informacji przekazywanych w sposób profesjonalny.
Z przykrością muszę stwierdzić iż popieram zdanie mojego poprzednika.Kolor pisze:Doskonale wiem, że własne zdanie nie jest objawem "nienormalności". Natomiast uznałem iż zdanie:nie jest opinią na temat kanału i jego zawartości a oceną publiczności która to ogląda.Smutne jest tylko to że Polacy wolą powtórki po raz n-ty tych samych seriali i programów rozrywkowych od innych unikalnych treści, jakie serwował choćby PSN.
jest uznaniem że własne zdanie jest objawem "nienormalności". Taki jest wydźwięk tego zdania i nie próbuj tego wybielać. Na marginesie konstruując to zdanie (jak teraz wiemy w oparciu o moją rzekomo opinię), sam napisałeś go w kontekście oceny kanału a nie publiczności.Kolor pisze:Trzeba być nienormalnym, aby krytykować istnienie takiego programu, skoro ludzie tego chcą, mało tego, opłaca się biznesowo...